ESNS12: 2:54 heeft 0,54 goed liedje ESNS12: 2:54 heeft 0,54 goed liedje

Vlakke shoegazepop van Engelse zusjes

, Atze de Vrieze

ESNS12: 2:54 heeft 0,54 goed liedje

Vlakke shoegazepop van Engelse zusjes

Atze de Vrieze ,

De Engelse zusjes Hannah en Colette Thurlow vernoemden hun band naar hun favoriete moment in een liedje van de venijnige band Melvins. Eens kijken of ze zelf Vera kunnen laten vonken.

CONCERT
2:54, Eurosonic, Vera, 11-01-2012

MUZIEK
Afstandelijke doempop, met veel galm over de stem van het langharige zusje en over de gitaar van het kortharige zusje. Dan hebben ze ook nog een drummer en een bassist bij zich, maar die springen niet al te veel in het oog. Ook niet in het oor trouwens. Toch is deze band op de een of andere manier in de molen beland. Met slechts één ep op zak speelden ze al op London Calling en werden ze bevestigd voor Motel Mozaique.

PLUS
Scarlet, het titelnummer van hun ep is hun beste liedje, maar opvallend genoeg komt de set pas na dat nummer op gang, over de helft. Dan pas durven drummer en bassist een beetje aan te zetten, al blijft nadrukkelijk de bedoeling dat het onderkoeld blijft. Op zijn best is deze band een soort shoegaze variant op The xx, maar dan zonder de seksuele lading.

MIN
Daar heb je het al. The xx zonder de seksuele lading, maar ook zonder bijtende toon, of gelaagdheid. Bij vlagen een soort Garbage, zonder het bombast. De leadgitaar zit er soms vreselijk naast. Wat dan overblijft is een prachtige maar ongelukkig ogende en klinkende zangeres met matige liedjes.

CONCLUSIE
Want eigenlijk is dat beste liedje - Scarlet - ook simpelweg niet goed genoeg. Zo heeft 2:54 in een half uur eigenlijk maar 0,54 goed liedje. En dat is natuurlijk veel te weinig.

CIJFER
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12