12van2012: Mr. Polska, Case Mayfield en Palio Superspeed Donkey 12van2012: Mr. Polska, Case Mayfield en Palio Superspeed Donkey

Roosmarijn sprak maandag 2 januari in de uitzending met Mr. Polska, Case Mayfield en Palio Superspeed Donkey

12van2012: Mr. Polska, Case Mayfield en Palio Superspeed Donkey

Roosmarijn sprak maandag 2 januari in de uitzending met Mr. Polska, Case Mayfield en Palio Superspeed Donkey

Nieuw dit jaar bij 3voor12 zijn de 12van2012. Twaalf artiesten die behoren tot de belofte van 2012. Van deze twaalf artiesten mag je komend jaar een hoop verwachten wat betreft releases, het live circuit en het bepalen van het geluid van 2012. 3voor12dj Roosmarijn Reijmer belt deze week met alle genomineerden. Met gisteravond als eerste in de uitzending en Pool van het Jaar 2011: Mr. Polska

Mr. Polska

In november was hij Hollandse Nieuwe van de Maand en werd hij verkozen tot Pool van het Jaar 2011. "Mijn leven is er wel door veranderd. Ik ben met Kerst naar Polen gegaan en werd daar absoluut presidentieel ontvangen door mijn familie. Zij waren de avond van de bekendmaking natuurlijk hartstikke trots. En boos dat het niet op de Poolse Nationale televisie te zien was. Zij hebben alle kanalen afgezocht die avond."

Kerst vierde hij dit jaar met familie in Polen. "Dit was de eerste jaar dat ik wat verdiend heb als artiest. Ik kon daardoor voor het eerst allemaal cadeautjes meenemen voor al mijn kleine neefjes en nichtjes. Het was heel tof om zo met familie Kerst te vieren, weg van alle gekte in Nederland. En al was het maar drie dagen, het was echt een mooie Kerst dit jaar." Op dit moment is hij bezig met een volledig album. "We zijn nu in de studio lekker herrie aan het maken. Op 2 maart komt het album uit en geef ik een release-party in de Nieuwe Oogst. Voor de release komt er ook nog een single uit met videoclip.

Alsof het nog niet genoeg was, ging hij er met zijn Nouveau Riche crew tijdens de State Awards vandoor met de prijzen in de categorie Beste Video, Beste Groep en Beste Producer. Dit alles was meer dan voldoende voor 3voor12 om hem te tippen voor komend jaar. "Ik vind het echt heel tof dat jullie in mij geloven en op de 12van2012-lijst hebben gezet. Dan zijn jullie voorlopig nog niet van mij af.

Palio Superspeed Donkey

Hoe snel kan een ster rijzen? Willem, Sam, Ruben en Camiel zijn nog geen half jaar samen, zijn gemiddeld nog geen vijftien jaar jong, maar gooien nu al hoge ogen met de debuut demo-EP. Daarnaast speelden zij twee sessies op festival Into The Great Wide Open en werden ze Hollandse Nieuwe van de Maand in september.

Roosmarijn belde met gitarist Willem Smit voor de bekendmaking van de nominatie en over de stand van zake. "Wanneer we weer gaan spelen is nog vrij onzeker, omdat onze zanger Sam de ziekte van Pfeiffer heeft opgelopen. Ik houd natuurlijk goed contact met hem en bezoek hem ook. Dan drinken we een kopje thee. Er zijn momenten dat hij zich beter voelt en op andere momenten voelt hij zich helemaal kut. Morgen komen alle bandleden en ouders bij elkaar om te kijken hoe we verder gaan dit jaar. We zijn in ieder geval al bezig geweest met nieuwe nummers en opnamen. Het zou dus heel gaaf zijn als we dit jaar nog een album kunnen opnemen, want nu draait iedereen onze demo. Ik ben heel erg blij met de nominatie en laat van mij horen als er iets nieuws gaat gebeuren met de band."

Case Mayfield

Van huiskamerconcert tot Paradiso, De Wereld Draait Door en de Grote Prijs: Case Mayfield was er de afgelopen jaren te vinden. De singer-songwriter zette definitief voet op vaste bodem in Nederland en 2012 wordt voor hem het jaar om door te pakken. De Popronde en festivals als Into The Great Wide Open boden een landelijk podium voor de singer-songewriter om zijn naam te vestigen. Roos belde ook even met hem om hem te feliciteren met zijn vermelding bij de 12van2012. "Ik vind het heel leuk om geselecteerd te zijn voor deze lijst. Als ik zelf iemand zou moeten tippen, dan kies ik voor Kim Jansen, uit The Black Atlantic." 3voor12 had gister ook de primeur en draaide Mayfield's nieuwe single Title. Luister hieronder het hele gespek en de nieuwe plaat van Case Mayfield terug.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12