Shinedoe brengt EP uit bij Get Physical

Dj/producer werkt aan derde album

Atze de Vrieze ,

Techno-dj Shinedoe heeft een nieuwe EP, die verschijnt op het befaamde Duitse label Get Physical, het thuishonk van onder meer Booka Shade en M.A.N.D.Y. De EP heet Transcendental en telt drie tracks. “Ik heb in 2006 eens een remix gemaakt voor Booka Shade”, vertelt de Amsterdamse. “Dus zo verrassend is het niet. Maar tot nu toe is het er nooit van gekomen een eigen release voor hen te maken. Nu dus wel, en ze zijn zo enthousiast dat er meteen interesse is in een volgende release. Ze vinden mijn sound te gek.”

De laatste jaren bracht Shinedoe voornamelijk muziek uit op Intacto, het label dat ze zelf runt met Dylan Hermelijn alias 2000 And One. Twee albums maakte ze tot nu toe, Sound Travelling (2006) en No Boundaries (2009). Nadien verschenen nog wat losse releases als Sweet & Sour en Bring It On, en remixes voor onder meer The Knife, Mathias Meyer en Planningtorock. “Ik ben druk bezig met de opvolger van No Boundaries, ik hoop dat het dit jaar nog uit kan komen”, zegt Shinedoe. “Maar het kost veel tijd, want ik maak alles zelf. Veel producers besteden tegenwoordig dat soort dingen uit, maar ik kan dat niet. Het komt uit mijn binnenste, ik ben een purist. Daarnaast komt binnenkort een remix voor Gregor Tresher van me uit.”

Shinedoe’s creatief en zakelijk partner Dylan Hermelijn sloeg de laatste jaren een iets andere weg in. Hij sprong op de Sensation-wagen en tourde de hele wereld rond met het grote ID&T concept. Dat vindt geen weerslag in de releases van Intacto, denkt Shinedoe. “Nee, hij heeft natuurlijk ook nog zijn eigen 100% Pure Records. Voor Intacto ben ik zelf erg betrokken bij het bepalen van de output en het begeleiden van talenten. Het label staat nog altijd voor een diepe sound, met techhouse en Detroit techno invloeden.”