Sticks presenteert nieuw clublied tijdens FC Zwolle – Go Ahead Eagles Sticks presenteert nieuw clublied tijdens FC Zwolle – Go Ahead Eagles

"De hele spelersgroep reageerde enthousiast"

, Sjoerd Huismans

Sticks presenteert nieuw clublied tijdens FC Zwolle – Go Ahead Eagles

"De hele spelersgroep reageerde enthousiast"

Sjoerd Huismans ,

Zondagmiddag 12 februari om 12.00 uur presenteert de Zwolse rapper Sticks zijn nieuwe song Hier Zijn We Weer. In de pauze van de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles wordt de videoclip vertoond op de schermen in het stadion. Sticks: "Als het aan mij ligt wordt het het officiële clublied."

Sticks schreef het nummer voor FC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de voetbalclub. Sticks: “Daar ben ik ambassadeur van, samen met mensen als Erben Wennemars en de local hero Albert van der Haar. Ze organiseren projecten voor de Zwolse jeugd: zoals Playing for Success, waarbij moeilijk lerende jeugd bijles krijgt in het stadion.”

Zelf gaat Sticks al jarenlang naar de club. “Ze speelden de afgelopen jaren natuurlijk vaak in de Jupiler League, en moesten dus vaak op vrijdagavond spelen. Omdat ik dan vaak optredens had, kon ik niet alle wedstrijden meepakken. Maar ze staan nu bovenaan, dus volgend jaar speelt FC Zwolle hopelijk een treetje hoger.”

Wordt Hier Zijn We Weer het nieuwe clublied? “Als het aan mij ligt wel”, lacht Sticks. “De mensen bij de clubs en de supporters zijn heel enthousiast.” Momenteel heeft FC Zwolle geen officieel clublied, dus er liggen mogelijkheden. “Ik denk niet dat de doornsnee Zwolle-supporter erg into hiphop is”, zegt Sticks. “Een nummer als Ik Ben Een Zwollenaar wordt keihard meegezongen in het stadion. Dat is bij Hier Zijn We Weer misschien wat minder, al hebben we wel tot tienduizend flyers met de tekst van het nummer laten drukken.  De mensen op de tribune kunnen meerappen.”

Van veel voetballers, zoals Ryan Babel en Gregory van der Wiel is het bekend dat ze van hiphop houden, en ook zelf als rapper actief zijn. Hoe het met de hiphop-liefde bij FC Zwolle zit weet Sticks niet. “Van sommige spelers, als Darryl Lachman weet ik dat ze van hiphop houden. Maar de hele spelersgroep reageerde eigenlijk enthousiast op het nummer.”

Het was een tijdje stil rond Sticks, maar 2012 is hij voortvarend begonnen. Zo was hij samen met Liesbeth List bij het programma Ali B op volle toeren (zie onder). In januari bracht Sticks samen met producer Kubus het gratis te downloaden album Microphone Collossus 2 uit. Er bleek zoveel vraag naar een fysieke release dat Kubus en Sticks besloten het album een week lang via een webshop te verkopen. Sticks: “Met Kubus ga ik volgende week woensdag alle cd’s signeren, en dan worden ze verzonden naar de mensen. Het is eigenlijk per ongeluk zo gegaan, we waren niet van plan de plaat fysiek uit te brengen. Maar via Twitter kregen we veel reacties van mensen die hem toch graag in de kast wilden hebben. Kees de Koning (van label TopNotch) besloot dat het wel kon. Het artwork enzo hadden we allemaal al van de download-versie.” Sticks weet niet hoeveel cd’s er gedrukt zijn, maar “Ik hoop dat het er niet al te veel zijn. We moeten ze dus allemaal gaan signeren.”

De song Hier Zijn We Weer is 12 februari vanaf 12.00 uur te downloaden via www.fczwolle.nl en www.fakkelteitsgroep.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12