Tim Kuik (BREIN) wint rechtszaak om zijn eigen naam Tim Kuik (BREIN) wint rechtszaak om zijn eigen naam

Eigenaar Timkuik.org moet domein overdragen

, Atze de Vrieze

Tim Kuik (BREIN) wint rechtszaak om zijn eigen naam

Eigenaar Timkuik.org moet domein overdragen

Atze de Vrieze ,

Hendrik Pol uit Coevorden moet de website Timkuik.org overdragen aan Tim Kuik, directeur van de stichting Brein. De website is een digitale middelvinger naar de piraterijbestrijder, toen die het voor elkaar kreeg The Pirate Bay te laten blokkeren door diverse internet serviceproviders. Pol gebruikte de site om een proxy te hosten voor The Pirate Bay, een soort digitale poort waardoor de Zweedse torrentsite toch bereikt kan worden.

De uitspraak van van de rechter donderdag is een kolderiek nieuw hoofdstuk in de aanhoudende strijd om The Pirate Bay. De Zweedse site werd al weer enkele jaren geleden in eigen land verboden verklaard. Diverse tegenstanders van BREIN richtten proxy’s op om de blokkade te omzeilen. De Piratenpartij maakte zich er hard voor, net als website GeenStijl, die kwam met FuckTimKuik.org. Daarop besloot Kuik begin 2011 zijn naam te registreren als officieel merk, om vervolgens aanspraak te maken op zijn recht.

Pol maakte in zijn verweer aanspraak op ‘fair use’. Claimde bovendien dat Kuik alleen aanspraak kon maken op het merk ‘Tim Kuik’, en dat timkuik.org iets anders is. Ook claimt hij zelf slachtoffer te zijn van BREIN, omdat de organisatie hem ‘stalkt’ en zijn ‘volledige persoonlijke gegevens openbaar maakt’. Ook zou hij lijden aan sociale problemen en serieus ontwrichte nachtrust door de zaak. De rechter ging daar niet in mee.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12