Spinvis best geklede man, The Kik best geklede band volgens Esquire

Roosmarijn belt met The Kik in 3voor12 Radio

Laurence Tanamal ,

Erik de Jong, in de muziekwereld beter bekend als Spinvis, kreeg 4 december de award voor de best geklede man van het jaar overhandigd van Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg. Naast de eeuwige roem won hij ook een exclusief horloge van Montblanc. The Kik heeft de Holland Casino – Esquire Stijl Award voor de Best Geklede Band in ontvangst mogen nemen. Roosmarijn belde op de avond zelf met The Kik-frontman Dave von Raven, die samen met de band een feestje vierde in een hotelkamer.

Von Raven was blij dat hij dan eindelijk deze prijs ‘pak’te: “Toen iedereen nog in zijn housebroek rondliep, dat was toen hip, had ik al zo’n pak aan. Toen liep iedereen mij op straat uit de lachen toen ik plaatjes draaide van zo’n vergeten soulartiest uit de jaren 60. En als je het dan maar lang genoeg volhoudt wordt het vanzelf genoeg hip, vooral in Amsterdam natuurlijk. En dan wordt je in één keer de best geklede band van Nederland, heel tof.”

De grote winnaar van de avond was Spinvis, die door Kantelberg als volgt werd beschreven: “Spinvis (51) ziet er altijd goed uit, zonder dat je direct weet waarom. Zijn stijl is ingetogen, maar altijd bijzonder gesofisticeerd” Ook Von Raven kon niet ontkennen dat Spinvis de terechte winnaar was: “Als ik het zo zie, ziet hij er geweldig uit. Mooi pakkie aan, met een overhempie. Hij ziet er perfect uit. Hij is de gedoodverfde winnaar van vanavond.”