Nieuw op 3voor12 Radio: Traumahelikopter en Qeaux Qeaux Joans

Gnucci met Goodah 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Twee nieuwe Nederlandse acts deze week vers op de playlist van 3voor12radio: de uitbundige rock van Traumahelikopter en de ingetogen bluespop van Qeaux Qeaux Joans. De maffe Balkandisco van Gnucci schopt het tot 3voor12 Single van de Week. Daarnaast deze week in 3voor12radio onder meer kaarten voor de Song van het Jaar, The Killers en 3voor12 Presenteert... Vanderbuyst!

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Gnucci - Goodah (Sony)
De Zweedse rapster Ana Rab is op een prettige wijze supermaf. Dat bewees ze al op de Vierdaagse Feesten toen ze met haar weergaloze optreden zelfs de technici aan het dansen kreeg. Vroeger noemde ze zich Gnucci Banana, maar die banaan heeft ze gedropt. Dit Goodah is een opwekkende mix van Balkanbeats, disco en zotte invallen.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Traumahelikopter – Kids (Excelsior)
Een cassettebandje, twee vinylsingles en een enorme livereputatie, dat was wat er tot nu toe bekend was van Traumahelikopter. Maar daar komt verandering in nu ze op Noorderslag hun ongetitelde debuutalbum presenteren. Een thuiswedstrijd nog wel voor dit oprechte Groninger garagerocktrio. Deze 3voor12 Hollandse Nieuwe van november gaat voor een van de luidste optredens van Noorderslag. En afgaande op hun slotshow gisteren op Le Guess Who? voor een van de opwindendste.

Qeaux Qeaux Joans - Golden Cage (PIAS)
Je mag haar naam gewoon uitspreken als 'Coco'. Maar een beetje bijzonder blijft het wel. Deze Nederlandse bluesy singer-songwriter sprong drie jaar terug pardoes op het podium bij veteraan Seasick Steve. Die was zo onder de indruk dat hij haar zijn voorprogramma liet doen op zijn volgende toer. Inmiddels is er haar debuutalbum No Man's Land waarop deze single staat. Ze is de 3voor12 Hollandse Nieuwe van december. Live zien is geloven, en dat kan ook op Noorderslag.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Django Django - Waveforms (Warner, 6e week)
Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank) (Universal, 5e week)
Moss - We Never Part (Excelsior, 5e week)
Bastille - Flaws (EMI, 4e week)
Allah-Las - Tell Me (V2, 4e week)
Foals - Inhaler (Warner, 3e week)
Biffy Clyro - Black Chandelier (Warner, 2e week)
Oddisee - Paralyzed (Mello Music, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer op 3FM.