De beste sessies van 3voor12 Radio van 2012

O.a. het Skrillex koor, Dry The River en Canto Ostinato

Menno Visser ,

Zomaar op doordeweekse avonden trakteert 3voor12 Radio je op bijzondere sessies. Het afgelopen jaar hebben we bijna honderd acts in de studio gehad. Hier een overzicht van de meest bijzondere en verrassende sessies van het radioprogramma van Roosmarijn Reijmer.

1. Dario Fo, 3FM studio
Hoe zou je nu op de meest vreemde muzikale manier dubstep aan de man kunnen brengen? Met een koor! Een bizar plan, dat nog lukte ook. De dubstephit Bangarang van Skrillex in een acapella uitvoering. Met succes: 1,3 million Youtube viewers can't be wrong.

2. Dry The River, 3FM Studio
Folkpop, die de aan piepknor-verslaafde producer Tomas Delsing in katzwijm achterlaat? Het bestaat. En ze heten Dry The River. Goed dat ze zijn!

3. InnerAct, 3FM Studio
De Nederlandse klassieke componist Simeon ten Holt was overleden. Zijn bekendste stuk Canto Ostinato in zijn geheel op popzender 3FM? Dat kan alleen maar in 3voor12 Radio. Een prachtige poppy moderne versie, die het gehele laatste uur in beslag nam.

4. Kraantje Pappie, 3voor12 Award, Trouw
Geef Kraantje acht minuten en hij maakt er potpourrie van. Speciaal voor de 3voor12 Award maakte hij een aaneenschakeling van zijn beste songs. Stilzitten is er niet bij.

5. The Coup, 3FM Studio
Roos was er een avondje niet en Paul Rabbering nam het over. In de studio die avond niemand minder dan de Amerikaanse hip hopppers van The Coup. Feestje!

6. Bombay Showpig, 3FM Studio
Het Nederlandse Bombay Show Pig had geen zin om alles mee te slepen. U wilt een akoestische sessie van Bombay Showpig, dan krijgt u er ook een. Een experiment dat zo goed uitpakte, dat de band er heel blij mee was.

7. Blaudzun, Song van het Jaar, Trouw
Later zal 2012 de geschiedenisboeken in gaan als het jaar van Blaudzun. Vele malen kwam hij langs in de studio de afgelopen maanden. Maar het meeste respect kreeg hij in december toen hij in de uitzending van de Song van het Jaar zo ziek als een hond op het podium klom. Maar hij stond er wel mooi. Met ook nog een opmerkelijke cover van Santigold.

8. Boy, Vera tijdens Eurosonic
Traditioneel zendt 3voor12 Radio begin januari uit vanuit de Vera in Groningen. Supergezellige avonden volgepropt met optredens. Bij het Berlijnse Boy was het zo cosy dat de band er bijna niet meer bij kon...

9. Junkie XL, Chicago Social Club tijdens ADE
Dit jaar zond 3voor12 Radio live uit vanaf het Amsterdam Dance Event. Junkie XL had zin in zijn sessie, op een gegeven moment speelt hij zelfs luchtgitaar.

10. Gnucci, Vierdaagsefeesten
Het was half 1 's nachts. Het bier had gevloeid en de Zweedse rapster Gnucci nam de microfoon over. Zelden was een publiek achter de ruit zo enthousiast...

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag van 22.00u tot 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer op 3FM. Eerstvolgende uitzending: 2 januari 2013.