Playlist: 2012 in St Paul hits

Met o.a. Baauer, Father John Misty en Django Django

St. Paul ,

In deze gloednieuwe playlistserie proberen we per genre in 12 tracks het jaar te vangen. Garagerock en soul zijn al geweest, er volgt nog veel meer. Dan er is een man die alle genres overziet, doorkruist, filtert en draait: St Paul. Van zijn vaste Pop-O-Matic avond in Tivoli zwierf hij uit over heel het land, inclusief festivals Lowlands, Into the Great Wide Open en Motel Mozaique. Hem vroegen we naar zijn dansvloerfavorieten van het jaar. Het werd zoals gehoopt een lijst van links naar rechts.

Baauer - Yaow
Baauer bouwt die vloervullers. Trap is vaak een truc, maar niet wanneer in handen van deze producer. Hij wou jaren lang Eric Prydz zijn en toen hoorde hij hip hop...

Nneka - Shining Star (Joe Goddard remix)
Het was in veel opzichten het jaar van Joe Goddard. Weer een mooie plaat met Hot Chip en veel, heel veel sterke remixen met als persoonlijk favoriet deze verbouwing van de laatste NNeka single.

Django Django - Waveforms
Zo'n nummer dat op werkelijk iedere dansvloer werkt. De zanger kwam tijdens mijn set op Motel Mozaique voortdurend happy hardcore of iets van The Stone Roses vragen. Ik kon hem gedeeltelijk tegemoet komen.

Jagwar Ma - Come Save Me
Dat dit geen Waveforms- achtige hit geworden is, begrijp ik niet. Poppsychedelica, electronica en vocals die maar blijven rondzingen in je hoofd zonder te gaan vervelen.

MellowHype - La Bonita
Of ie nou over een Moody Blues sample rapt of samen met Bass Drum Of Death op het podium staat, Hodgy Beats maakt het eigen. MellowHype is hij samen met producer Left Brain. Allebei Odd Future, allebei op hun best in La Bonita.

Charlie Boyer And The Voyeurs - Watch You
Een paar dagen bijkomen in Londen betekent uiteindelijk toch vooral gewoon weer bandjes kijken en platen kopen. Een rugzak vol 7''-jes. Charlie Boyer bovenop. Sterke popsong met een verheffende finale.

Kyodai - Breaking
Wat een waanzinnige break zit er in deze track! House met een live jazz feel. Breaking valt niet echt onder te brengen in een trend, niche of hype het afgelopen jaar en valt daardoor gelijk op in iedere set.

Todd Terje - Inspector Norse
In de winter kreeg ik het er warm van. In de lente kriebels. In de zomer nog meer zomer. En nu in de herfst brengt Inspector Morse nog steeds een glimlach. VJ Switchdoctor schiet altijd in een onnavolgbare dans wanneer dit opstaat.

Father John Misty - Hollywood Forever Cemetry Sings
Climaxen betsaan alleen bij de gratie van rustpunten. Ook op de dansvloer. Daarom deze volslagen unieke staccato americano stomper van de drummer van de Fleet Foxes. Hip hop met een baard.

Dr. John - Getaway
Het beste uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis omgesmolten tot één nummer. De productie van Dan Auerbach (Black Keys) trekt het naar het heden. Ook Tonny Eyk knikt instemmend.

TNGHT - Higher Ground
Misschien wel dé vloervuller van 2012. Ik hoorde hem voor het eerst in de set van The Gaslamp Killer op het Pitch festival. De blazers blazen sindsdien iedere dansvloer op.

Rats On rafts - Fire
Als je deze b-kant van de single Emma Sofia hoort dan begrijp je meteen waarom Franz Ferdinand fan is van onze eigen Rats On Rafts. Bloed op de dansvloer.