Nieuw op 3voor12radio: Will And The People, Gaslight Anthem en Grizzly Bear

Het scherpe en intieme Yet Again van Grizzly Bear Single van de Week

Christiaan Walraven ,

Drie nieuwe singles deze week op 3voor12radio: Kort maar krachtig van The Gaslight Anthem, de nieuwe zomerplaat van Will And The People en het scherpe en intieme Yet Again van Grizzly Bear, dat deze week 3voor12 single van de week is.

De nieuwe 3voor12radio Single van de Week is:

Grizzly Bear - Yet Again (V2)
De vorige langspelen Veckatimest van Grizzly Bear werd in 2009 door 3voor12 uitgeroepen tot album van het jaar. De opvolger heet Shiels en zal begin september verschijnen. Yet Again is de eerste single van die plaat en laat een opnieuw spannende drumpartijen, scherpe gitaren en intieme vocalen horen, terwijl er ook een zekere grootsheid vanuit gaat. Grizzly Bear is klaar voor de grotere zalen.

Ook nieuw op de 3voor12radio playlist:

The Gaslight Anthem - Howl (Universal)
Kort maar krachtig. De nieuwe single is alles wat we van The Gaslight Anthem verwachten, verpakt in amper twee minuten. Het is een heerlijk uptempo rocknummer waar we heel blij van worden. "Radio, oh radio, do you believe there’s still some magic left somewhere inside our souls?" zingt Brian Fallon. Na het horen van Howl op de radio moet je concluderen van wel.

Will And The People - Salamander (Rough Trade)
Wie had verwacht dat Lion In The Morning Sun zo'n gigantishce hit zou worden? Vorig jaar kende nog niemand de Will Rendle en zijn band toen ze op Lowlands stonden, dit jaar kan niemand om hem heen. Will And The People speelde het afgelopen jaar op ieder relevant festival en dat werpt zijn vruchten af. Salamander heet de nieuwe single en zou zomaar de stijgende lijn van Lion In The Morning Sun door kunnen trekken, met een The Police-achtig refreintje en catchy refrein.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

The XX - Angels (V2, 5e week)
Posij - Empty Lungs (Division Records, 4e week)
TNGHT - TNGHT EP (V2, 4e week)
Blaudzun - Solar (V2, 3e week)
Purity Ring - Belispeak (V2, 3e week)
Rizzle Kicks - Mama Do The Hump (Universal, 3e week)
Andy Burrows - Keep On Moving On (PIAS, 2e week)
Rustie ft. AlunaGeorge - After Light (V2, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.