Nieuwe RipTidE maandmix nu op de Luisterpaal

Zaterdag te horen in Dansen met Delsing

Max Bedeker / Ingmar Griffioen ,

RipTidE, alias Max Bedeker, stelt elke maand voor 3voor12 een maandmix samen met zijn favoriete dansplaten. “Het schiet heen en weer tussen verschillende stijlen, van disco naar techno en electro,” vertelt Bedeker. De mix voor de maand augustus staat nu op de Luisterpaal. Zaterdagnacht besteedt Tomas Delsing uitgebreid aandacht aan de mixtape in de speciale Valtifest-uitzending van Dansen met Delsing.

RipTidE over elke track van zijn mix:

1. Unmade Bed - Go The Whole Way
Het nieuwe project van Dorian Cox, voormalig gitarist van wijlen The Long Blondes, die 4 jaar geleden van het toneel verdween ten gevolge van een hersenbloeding. Langzaamaan is hij er weer bovenop gekrabbeld, en nu is hij dus al weer zover dat hij gelukkig weer muziek aan het maken is. Op de Soundcloud staan vier gratis tracks van zijn nieuwe project, en die zijn allemaal het beluisteren meer dan waard.

2. Sumera - Bright Lies / RipTide Remix
Hij werd in het eerder verschenen interview met haar al aangekondigd en hier is dan mijn Sumera remix. Ik zal er maar niet te veel woorden aan vuil maken, behalve dat het echt een plezier was om met zulke mooie (qua het daadwerkelijke zingen & de opname-kwaliteit) zang te werken, en ik zelf in ieder geval superblij ben met het resultaat.

3. Lindstrom - Eg-ged-osis / Todd Terje Extended Edit
Dit had ook alleen maar goed kunnen zijn, een EP van twee Lindstrom tracks geremixed door man van het moment Todd Terje. Nadat hij al de blijste-zonder-dat-het-er-te-dik-bovenop-ligt-track van de afgelopen paar jaar heeft afgeleverd met Inspector Norse gaat hij er nog even rustig overheen met deze remixen.

4. I:Cube - In Alpha / Extended Version
Hoe fantastisch Fransman I:Cube's album 'M:Megamix' ook is, het blijft jammer dat de tracks allemaal als redelijke korte versies erop staan. Deze extended version van een van de vele highlights 'In Alpha' was dan ook meer dan welkom, en klinkt echt fantastisch, alles krakend oud en analoog maar toch vers, te gek.

5. The Egg - Catch / The C90s Remix
Het was even wat rustiger rondom deze twee Londenaren, maar met deze remix van The Egg bewijzen ze dat ze 'het' nog steeds hebben. Onweerstaanbare percussie en een geloopte vocal, met steeds verder uitbouwende synths en gitaarriffs, gegarandeerde knaller op de dansvloer.

6. Trevino - Backtracking
Het muzikale alter ego van drum 'n bass-producer Marcus Intalex. Een van de mooist opbouwende en hypnotiserende tracks die ik heb gehoord, echt eentje die bewijst dat 'house' ook gevoel kan hebben, zelfs al zijn het allemaal maar machines.

7. DJs Pareja - Tacha
Deze twee Argentijnen blijven maar met goede, originele tracks komen, en bijna allemaal op het beste label van het moment: Comeme. Zoals alle tracks die van hun hand zijn kun je er echt in verdwalen, er klopt niks van, dingen veranderen als het goed voelt, er worden geen beats geteld niks. Lastig voor mij als dj, maar het is wel zoals het eigenlijk altijd zou moeten zijn.

8. Dog Blood - Next Order
Dan zijn we nu aangekomen bij het Boys Noize Records uurtje (ok klein kwartier, maar toch), aangezien de laatste drie tracks daar vandaan komen.

We beginnen met Dog Blood, het samenwerkingsproject van Boys Noize & Skrillex. De EP is echt precies wat je ervan zou verwachten (behalve als je denkt dat Skrillex alleen maar dubstep maakt): de drijvende beats van Boys Noize, en dan vooral zijn stuwende 4x4 techno-feel, maar dan met de verknipte synths en voice samples van Skrillex.

9. Baskerville - 3317 Paris
Ik heb het geluk gehad dat ik deze track al in maart heb gehoord, en riep meteen dat ik het echt een BNR Trax (het digitale sublabel van Boys Noize Records) track vond. Om te zien dat hij er nu een kleine 6 maanden later op uitkomt doet me dan ook goed. Het is dan ook gewoon een fantastische track, dus het is welverdiend.

10. Boys Noize - XTC
De eerste officiële single van zijn nieuwe album Out Of The Black, wat 2 oktober verschijnt. Ik kan er als producer echt van genieten als ik hoor dat iemand die ik sowieso al heel hoog in het vaandel had staan nog steeds dingen bijleert, en zijn/haar geluid steeds beter weet uit te kristalliseren, en dat is hier zeker het geval. Nog steeds hard en bijna een ouderwetse 2007/8 electro-knaller, maar dan ook Kraftwerk/Freestyle invloeden in de mix gegooid.