The XX (Behind) Closed Doors op London Calling 2009 The XX (Behind) Closed Doors op London Calling 2009

Sessie in Paradiso ruim 300.000 keer bekeken

, Ingmar Griffioen

The XX (Behind) Closed Doors op London Calling 2009

Sessie in Paradiso ruim 300.000 keer bekeken

Ingmar Griffioen ,

Over anderhalve week staan ze op Lowlands: The XX. De hippe Britse indieband komt in september met het tweede album Coexist, waarvoor de verwachtingen alleen maar hoger gespannen werden met de recente release van de spannende single Angels. 3voor12 blikt terug naar mei 2009 als de dan nog relatief onbekende Londense groep op London Calling in Paradiso speelt en voor de show met 3voor12 in de lift stapt voor een sessie die inmiddels ruim 300.000 keer bekeken is.

Het trio speelt twee nummers in de lift van Paradiso: eerste single Crystalised en Stars. Halverwege het eerste nummer gaat het even mis als de deur opengaat en de akoestische sessie volledig overstemt wordt door decibellen van een soundcheck uit de grote zaal. Filmer Ron van der Sterren: "Dan is dat intieme, breekbare moment in de lift inderdaad zo in tweeën gebroken. Maar ook weer niet als je met echt goede of innemende artiesten in de lift zit. Zoals met The XX: ze moesten lachen, wachtten precies lang genoeg om de draad weer op te pakken alsof we hier te maken hadden met een Mr. Bungle achtige break."

Check de sessie met The XX hieronder en alle 269 liftsessies via deze link. Het optreden op London Calling namen we ook op en vind je onder de liftsessie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12