Colin Benders, Peter Buwalda en Dave von Raven in Terug naar Lowlands

Gasten kijken na het festival terug naar hun favoriete fragmenten

Judith Laanen ,

Colin 'Kyteman' Benders, schrijver Peter Buwalda en The Kik-frontman Dave von Raven zijn dit jaar te gast in Terug naar Lowlands. Dat maakte presentator Leon Verdonschot vanavond bekend in 3voor12radio. In een uitzending van een uur op zaterdagavond blikken de gasten met presentator Leon Verdonschot terug op hun hoogtepunten van het festival. Verwacht niet alleen regulier beeldmateriaal en 3 On Stage sessies, maar ook exclusieve sessies.

1 september: Peter Buwalda
Schrijver en journalist die in 2010 met de roman Bonita Avenue (De Bezige Bij) debuteerde. En hoe: hij werd genomineerd voor de prestigieuze Libris Literatuurprijs van 2011 en mocht in datzelfde jaar de Selexyz Debuutprijs in zijn zak steken.

8 september: Colin Benders
Kennen we natuurlijk beter als Kyteman, die dit jaar met zijn 30-koppige grotendeels klassieke orkest een bewonderenswaardige show neerzette in de Alpha op Lowlands.

15 september: Dave von Raven
Geboren en getogen Rotterdamse frontman van nederbietband The Kik. Zong ooit in het Engels bij The Madd, zingt nu in het Nederlands over ene Simone. Woont in een kast van een huis en heeft kippen.

Eerdere gasten in Terug naar Lowlands waren o.a. Hugo Borst, Nico Dijkshoorn, Kluun, Roosbeef, Joost van Bellen, Sarah Kroos, Sharon den Adel, Tom Barman, Howard Komproe.