Agent wist bewijs in zaak Flexican Agent wist bewijs in zaak Flexican

Politie overweegt stappen tegen agent, vrouw doet aangifte

, Atze de Vrieze

Agent wist bewijs in zaak Flexican

Politie overweegt stappen tegen agent, vrouw doet aangifte

Atze de Vrieze ,

De politie Eindhoven geeft toe dat een agent een filmpje heeft gewist van het incident rond dj The Flexican. Het filmpje stond op de telefoon van een vrouw die in de commotie eveneens opgepakt werd. De vrouw beklaagde zich al over het wissen van het filmpje. De politie heeft het incident nu toegegeven. Update: maandag werd bekend dat de vrouw aangifte doet. Volgens het ANP meent haar advocaat Yehudi Moszkowicz "dat de politieman een misdrijf heeft gepleegd en strafbaar is omdat hij sporen heeft gewist en de opsporing heeft bemoeilijkt".

De politie stelt: "Volgens de agent gebeurde dat bij het uitzetten van de telefoon en onder druk van omstandigheden. Hij heeft spijt van het wissen van het filmpje. Het korps keurt de actie van de agent af, neemt de zaak serieus en gaat onderzoeken of er stappen tegen de agent ondernomen gaan worden."

De korpsleiding: "Wij realiseren ons dat het optreden van de politie steeds vaker wordt gefilmd en openbaar wordt gemaakt, bijvoorbeeld via social media. Wij zijn ons hiervan bewust en ondervinden hiervan geen hinder. Sterker nog, het kan ons ook helpen in bepaalde situaties. Onze collega's op straat geven wij mee dat zij als vertegenwoordiger van de politie op de openbare weg mogen worden gefilmd bij de uitvoering van hun werk, mits zij niet worden gehinderd in hun werk en het geen gevaarlijke situaties oplevert voor agenten en burgers. Wij betreuren het dat een agent van ons korps er voor gekozen heeft het filmpje te wissen. Wij keuren dit niet goed. Verder zullen wij onze mensen op straat blijven wijzen op hun professionaliteit in deze."
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12