#Song12: De keuze van Coen Swijnenberg

Zijn Song van het Jaar bevat "de kunst van het weglaten"

Judith Laanen ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt Roosmarijn aan bekende Nederlandse artiesten om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. 3FM-dj Coen Swijnenberg heeft geprobeerd een gevarieerd lijstje te maken met van alles wat. Met een orkest, gitaren, dubstep en hiphop is dat wel gelukt. Kom er maar in, Coen!

45 – The Gaslight Anthem
“Ik ben wel van de gitaren en The Gaslight Anthem is sowieso fantastisch.”

Mushroom Cloud - Kyteman
“Ik was erg onder de indruk van Mushroom Cloud, die is ook megahit geweest op 3FM. Volgens mij heb ik daar nog een aardig aandeel in gehad, want ik zei ‘jongens, daar komen zoveel reacties op en mensen vonden het zo mooi dus dat moeten we doen!’ Gelukkig waren een hoop mensen het daarmee eens. Ik weet nog dat het liedje uitkwam en dat raakte me gewoon.”

Labyrinth – Earthquake ft. Tinie Tempah
“Dat is zo’n ontzettende beukplaat. Hij is alleen wel mislukt qua hitparade, maar dat zijn vaak de leukste. Als ik ‘m draai denk ik: dit is eigenlijk zo’n kneiter van een hit, daar hadden we misschien nog wat harder aan moeten trekken om ‘m toch een hit te maken.”

Bangarang – Skrillex
“Ik weet nog dat ik ‘m draaide in het Glazen Huis in 2011, toen was hij geloof ik net uit. Ik had zo’n nachtdienst en toen kwam ineens die plaat voorbij en ik had ‘m nog niet gehoord en dacht: wat is dit?! Er kwamen ook zoveel reacties op. Eigenlijk hebben we die plaat het hele jaar nog gedraaid. Ik werd echt wakker van die plaat, en ik niet alleen, ook de luisteraars. Volgens mij heeft het muzikale jaar 2012 wel laten zien dat het een blijvertje is.”

Coens nummer 1: Niggas In Paris - Jay-Z & Kanye West
“Dat vind ik nog steeds zo’n te gekke plaat. Dat is voor mij een beetje de kunst van het weglaten. Er zit zo’n klein dingetje in, dat tu-tu, tu-tu…zij krijgen het voor elkaar dat het niet gaat vervelen. En overal waar ze heen komen gaat het dak er ook af. Ja…wat een hit!”

Tot maandag 9 december 23.57 uur kan er gestemd worden, maar wacht vooral niet en stem direct op jouw Song van het Jaar!