#Song12: De keuze van Timur Perlin

"Het gaat om de plaatjes die in je hoofd blijven zitten."

Sjoerd Huismans ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt Roosmarijn aan bekende Nederlandse artiesten en anderen uit de muziekwereld om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. Vanavond koos 3FM dj Timur voor onder andere Rudimental en Django Django, maar erg zeker van zijn keuze was hij niet: “Nee, gooi toch maar Will & The People eruit en zet Triggerfinger ervoor in de plaats.” Roosmarijn was er in elk geval content mee: "Muzikaal gezien wil ik met je trouwen."

Alabama Shakes – Hold On
“Eigenlijk wou ik het eruit halen, heeft geen jaarwaarde. Aan het begin vond ik het zo tof: zoveel gevoel, je hoort haar schreeuwen: 'Hoooold ooon.' Maar nu heb ik er eigenlijk al drie maanden niet meer aan gedacht.”

Rudimental ft. John Newman - Feel The Love
“Zeker aan het begin zo'n prachtig nummer, en het blijft goed. Luisteraar Bart Bronstein stuurde het in, daar hebben we hem zelfs een award voor gegeven.”

Will & The People – Lion In The Morning Sun
“Een heel sterke vanwege het meezinggehalte, je wilt gewoon dansen.” Later: “Maar streep hem trouwens maar weg en zet Triggerfinger ervoor in de plaats.”

Knife Party - Bonfire
"Knife Party heb ik erin, maaaaaaaaaaar....."

Django Django- Default
“...eigenlijk is Django Django de enige die overeind blijft. Zo bijzonder met al die jaren '80 invloeden. Heel anders dan alle andere nummers die genomineerd zijn.”