#Song12: de keuze van The Opposites

"Van She, of nee Jay-Z en Kanye West is de track van het jaar!"

Redactie 3voor12 ,

De stembussen zijn maandagochtend in de uitzending van Giel Beelen geopend! Woensdag 12 december wordt de Song van het Jaar 2012 bekend gemaakt, en tot maandag 10 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3voor12 vroeg Willem van The Opposites naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs.

1. Jay-Z & Kanye West - Niggers in Paris
"Dit is dé track van het jaar, daar kan ik niet omheen. Deze heb ik overal gehoord waar ik uitging, elke club waar ik kwam, zelfs op een housefeest draaiden ze deze track. Volgens mij hebben ze een hele wereldtour gedaan en overal deden ze hem zes, zeven of zelfs elf keer. Als je dat kan doen met een track en mensen er nog steeds gek van worden... dan heb je de track van het jaar. Ik kan hem overigens niet meer aanhoren."

2. Van She - Jamaica
"Dit is, ik kan je niet uitleggen waarom, maar hoe ze het zingen, die beat, alles... Ik heb gewoon zin om een palmboom te kopen, in mijn huis te zetten en in een soort Hawaii outfit te gaan zitten. Dit is een genot, dit is echt alsof tien engelen in je oren lopen te zeiken. Als ik 'm hoor dan ben ik gewoon op Jamaica."

3. Major Lazor - Get Free
De nieuwe Major Lazer heeft Willem nog niet gehoord, maar deze hoort in zijn Top 5. "Die vorige plaat is best wel succesvol geweest, daar hebben ze mee getourd en verwacht iedereen een megaklapper en dan kom je met dit. Dan wordt het dit en ik denk dat iedereen denkt: 'wat is dit nou?'. Dan hoor je 'm voor de eerste keer, tweede keer, derde en vierde en keer eigenlijk zit je er op een gegeven moment gewoon in. Het is echt een keiharde track."

4. M.I.A - Bad Girls
De reden voor de keuze ligt "een beetje in combinatie met de video. Die video is al gruwelijk. En het is een tijdje stil geweest en als je dan terugkomt met zo'n track...dat vind ik gewoon tof."

5. Rudimental ft. John Newman - Feel the love

Willem was geraakt door het pleidooi van 3FM-dj Gerard Ekdom voor dit nummer in DWDD. "Omdat het een goede cross-over is. Het heeft van alles in zich, het is een toffe, stoere track en hij is ook nog draaibaar op de radio. En die gast die dat zingt, die heeft echt een killer stem. Niet normaal. Zijn stem is te gruwelijk en die melodie is ook keihard. En het is ook best wel een beuktrack."