#Song12: De keuze van Tim Knol

O.a. Alabama Shakes, Allah-Las en Cloud Nothings

Judith Laanen ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt Roosmarijn aan bekende Nederlandse artiesten om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. Vanavond koos Tim Knol voor onder andere retropop van de Allah-Las en het stevigere rockwerk van bijvoorbeeld Cloud Nothings.

Alabama Shakes - Hold On
"Toen ik een liveversie van dit nummer hoorde op Youtube was ik meteen verkocht. Ik ben verliefd op dit liedje, het is een mooi nummer, geweldige zangeres."

Allah-Las - Tell Me
"Dit zijn gewoon de Nederlandse Outsiders. Ik ben heel benieuwd naar hoe ze live klinken, 4 december spelen ze in Paradiso. Erg gaaf."

Cloud Nothings - Stay Useless
"Ik had ze graag willen zien op London Calling maar dat lukte helaas niet. Het is een lekker nummer. Opzwepend, ik hou hier wel van. Ik luister dit genre eigenlijk te weinig maar als dan weer zo'n bandje hoor dan denk ik, 'ja dit is lekker'."

Spinvis - Kom Terug
"Dit vind ik gewoon betoverend mooi. Ik heb veel naar deze plaat geluisterd, ik ben groot fan en kan dit liedje niet vaak genoeg horen."

Fresku - Hedde Druksop
"Ik zag hem spelen op Into The Great Wide Open afgelopen september. Dat was zo'n gave show en zo goed allemaal. Ik heb zijn plaat gekocht. Ik luister nu heel veel naar Fresku, dit nummer vind ik heel tof. Heerlijk, goeie clip ook. Ik heb wel een brede smaak wat dat betreft."

Freechoice en nummer 1: Woods - Is it Honest
"Het liedje dat ik het meest gedraaid heb dit jaar. Woods is niet zo bekend, ik kwam hier via via weer aan. Het is een band en wordt bestempeld als lo-fi. Het is een makkelijk liedje maar ook gewoon een heel fijn nummer dat in mijn hoofd blijft hangen. Dat maakt een liedje goed, dat het blijft plakken. En ik dacht: ik kies ook iets onbekends."

Big Star tribute in de Melkweg

Nothing Can Hurt Me, de documentaire over de Amerikaanse band Big Star, wordt aanstaande woensdag 21 november vertoond in de Melkweg als onderdeel van het documentaire-festival IDFA. Aansluitend op de vertoning speelt het enige levende lid, drummer Jody Stephens met een all-star cast een tribute-show: zijn vaste gezellen Jon Auer & Ken Stringfellow (beiden van The Posies) zullen naast hem op het podium staan. 3voor12 is er uiteraard bij met een speciale Presenteert-show. Onder leiding van JB Meijers (De Dijk) zal een keur aan Nederlandse popartiesten en Big Star-liefhebbers het werk van de groep vertolken, onder wie Tim Knol,de Greeuw (Johan), Jelle Paulusma (Daryll-Ann),Hayvan der Poel (DeWolff). Knol zal In The Street, tune die ook onder de Amerikaanse comedyserie That 70s Show staat, spelen.