#CB12: Auke Hulst & De Meisjes blijken saaie jongetjes #CB12: Auke Hulst & De Meisjes blijken saaie jongetjes

Voortkabbelende liedjes als vehikel voor boekpromotie

, Frank Veldkamp | Foto's: Peisam Tsang

#CB12: Auke Hulst & De Meisjes blijken saaie jongetjes

Voortkabbelende liedjes als vehikel voor boekpromotie

Frank Veldkamp | Foto's: Peisam Tsang ,

De Meisjes bestaat uit vijf mannen. En daarmee hebben we de anticlimax van de avond alvast gehad. Op bas vanavond - bij hoge uitzondering - wel een meisje, maar ze staat weggestopt in een hoekje op het kleine podium van de Paradise. Wat rest is keurig gespeelde softpop met een tikkie reggae, een toefje jazz en Nederlandstalige teksten.

CONCERT
De Meisjes, Crossing Border Festival , Paradise,  16 november 2012
 
MUZIEK
De muziek van De Meisjes kabbelt. Nummers van debuutalbum “Beter Dan Niets” komen voorbij en tussendoor plugt zanger Auke Hulst regelmatig zijn nieuwe boek “Kinderen van het Ruige Land”. Bij twee nummers klinkt een reggaebeat, die in combinatie met de nasale zang van Hulst in de verte aan Doe Maar doet denken.
 
PLUS
In eerste instantie ben je blij dat het niveau van de teksten een stuk hoger ligt dan de quasi-lollige ‘veelgestelde vragen’-lijst op de website van het vijftal. Voor zover te volgen brengt De Meisjes literatuur op muziek, waarbij alleen de jazzy afsluiter over aardbeienjam van Flipje (‘zit in een dipje’) qua toon lichtvoetiger is. Saxofonist Ad Colen zorgt als speciale gast voor een paar bevlogen accenten.
 
MIN
Ze bestaan nog: bands die serieus denken dat je met een 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg'-instelling publiek kunt boeien. Terwijl de entree bij aanvang nog de gebruikelijke opstopping van de Paradise kent, staan er bij de laatste twee nummers nog maar twintig man in de zaal. Het ontbreekt De Meisjes aan uitstraling (kom op meiden, spijkerboeken en lubberende T-shirts?) en de liedjes willen maar niet boeien. Tel daar de vlakke zang en weinig onderscheidende muziek bij op, en drie kwartier duurt opeens heel erg lang.
 
CONCLUSIE
De easy listeningpop van De Meisjes verveelt snel en pas bij de laatste twee nummers komt er wat pit in. Voor het gros van de bezoekers is dat veel te laat. Wie zich op het optreden heeft voorbereid op basis van de website zal zich achter de oren gekrabt hebben - gaat het hier over dezelfde Meisjes...? Dat de band eruit ziet als een stel ongeïnspireerde systeembeheerders helpt ook niet.
 
CIJFER
5
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12