Terug naar Lowlands met Tom Barman (dEUS)

VPRO-programma toont blik van Belgische ambachtsman op festival in Biddinghuizen

Timo Pisart ,

In drie delen blikt Leon Verdonschot terug op de afgelopen editie van Lowlands. Afgelopen zaterdag werd op Nederland 3 de laatste aflevering uitgezonden van het VPRO-programma Terug naar Lowlands, met te gast Tom Barman, frontman van de Belgische rockband dEUS. De uitzending is nu terug te kijken via Uitzending Gemist.

VPRO-programma toont blik van Belgische ambachtsman op festival in Biddinghuizen

In drie delen blikte Leon Verdonschot terug op de afgelopen editie van Lowlands. Afgelopen zaterdag werd op Nederland 3 de laatste aflevering uitgezonden van het VPRO-programma Terug naar Lowlands, met te gast Tom Barman, frontman van de Belgische rockband dEUS. De uitzending is nu terug te zien.

De keuze voor Tom Barman was een voor de hand liggende. "Voor de echte, alternatieve muziekliefhebber - of als je het heel snobistisch wil uitdrukken: betere muziekliefhebber - is Barman al jaren een grote naam en gevestigde waarde", aldus Verdonschot. "Ook opvallend veel muzikanten kijken tegen de frontman op en worden door hem geïnspireerd. Waar Lowlands voor staat, vertegenwoordigt Barman in één persoon. Hij is een goede muzikant die zichzelf blijft vernieuwen en met diepgang en reflectie over muziek kan praten."