Terug naar Lowlands met Sharon den Adel Terug naar Lowlands met Sharon den Adel

VPRO-programma biedt verdieping op Lowlands 2011

, Timo Pisart

Terug naar Lowlands met Sharon den Adel

VPRO-programma biedt verdieping op Lowlands 2011

Timo Pisart ,

In drie delen blikt Leon Verdonschot terug op de afgelopen editie van Lowlands. Aanstaande zaterdag wordt op Nederland 3 de eerste aflevering uitgezonden van het VPRO-programma Terug naar Lowlands, met te gast zangeres Sharon den Adel van Within Temptation.

VPRO-programma biedt verdieping op Lowlands 2011

In drie delen blikt Leon Verdonschot terug op de afgelopen editie van Lowlands. Aanstaande zaterdag wordt op Nederland 3 de eerste aflevering uitgezonden van het VPRO-programma Terug naar Lowlands, met te gast zangeres Sharon den Adel van Within Temptation. Geen Nederlandse band heeft wereldwijd zoveel cd's verkocht als de symfonische rockband. Volgens de redactie van het programma (David Kleijwegt en Leon Verdonschot) wordt de zangeres in Nederland veel te weinig aan het woord gelaten over haar vak, terwijl zij verreweg de interessantste vrouw uit Nederland is die afgelopen jaar op het festival in Biddinghuizen stond.
 
De uitzending is een mengeling van concertregistraties van Lowlands 2011, de ervaringen van de zangeres en de dynamiek van Within Temptation. Daarmee is het een verdieping op het eerder getoonde verslag van Lowlands. In de uitzending wordt duidelijk dat Den Adel met een typische muzikantenblik naar de fragmenten kijkt, zo valt haar in de registratie van The Kills direct op dat de achtergrond geheel in tijgerprint is. Ook analyseert de zangeres de podiumpresentatie van Elbow en vertelt ze hoe ze, wanneer ze iemand in het publiek met zijn mobieltje ziet spelen, vanaf het podium ook diens aandacht probeert te trekken. Ten slotte is er aandacht voor de vrouwelijke stem, met fragmenten van onder andere Selah Sue, Anna Calvi en Agnes Obel.
 
Door de uitzending zijn niet alleen concertregistraties en 3ONStage-optredens verweven, maar ook exclusief beeldmateriaal dat is gefilmd door Sam de Jong (regisseur van onder andere de clip van Sterrenstof), bestaande uit veel backstagemateriaal en bijzondere sessies van Cloud Control en Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes.
 
Aanstaande zaterdag 3 september om 0.30 uur zendt Nederland 3 de eerste aflevering van Terug naar Lowlands uit, met te gast Sharon den Adel. Op 10 september wordt de tweede aflevering vertoond met comedian Howard Komproe, 17 september ontvangt Leon Verdonschot dEUS-frontman Tom Barman.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12