Spotify gaat nauwer samenwerken met Facebook Spotify gaat nauwer samenwerken met Facebook

Rechtstreeks tracks afspelen in Facebook

, Atze de Vrieze

Spotify gaat nauwer samenwerken met Facebook

Rechtstreeks tracks afspelen in Facebook

Atze de Vrieze ,

Muziekdienst Spotify en social media platform Facebook gaan nauwer samenwerken. De koppeling tussen de twee diensten werd al gebruikt om vriendenprofielen aan elkaar te verbinden, maar de sociale kant van Spotify krijgt nu een flinke upgrade. Belangrijkste nieuwe feature: gebruikers kunnen vanuit Facebook rechtstreeks tracks afspelen in Spotify.

Rechtstreeks tracks afspelen in Facebook

Muziekdienst Spotify en social media platform Facebook gaan nauwer samenwerken. De koppeling tussen de twee diensten werd al gebruikt om vriendenprofielen aan elkaar te verbinden, maar de sociale kant van Spotify krijgt nu een upgrade. Belangrijkste nieuwe feature: gebruikers kunnen straks vanuit Facebook rechtstreeks tracks afspelen in Spotify. Ook biedt Spotify lijstjes met 'trending songs' aan Facebookgebruikers, die zo direct kunnen zien welke muziek populair is onder vrienden.

In de communicatie ligt opvallend nadrukkelijk de focus op het gratis gebruik van Spotify. Daniel Ek van Spotify zegt in het persbericht: "We wisten dat de dienst gratis moest zijn om mensen weg te trekken bij piraterij. Om ze te helpen naar meer muziek te luisteren. Om dat te doen, wisten we ook dat we de dienst meer sociaal moesten maken. Er was geen betere plek om dat te doen, dan Facebook."

In een introductiefilmpje licht Spotify de nieuwe features toe.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12