Rrrrrrotterdamse bruiloftsband The Kik heeft lachers op de hand Rrrrrrotterdamse bruiloftsband The Kik heeft lachers op de hand

Word verliefd op een plaatje uit de jaren zestig

, Erik Zwennes

Rrrrrrotterdamse bruiloftsband The Kik heeft lachers op de hand

Word verliefd op een plaatje uit de jaren zestig

Erik Zwennes ,

De nieuwe band van Dave Von Raven (The Madd) en Arjan Spies (Mark & The Spies) landt ergens tussen het geluid van hun vorige bandjes. De vrolijke sixtiesliedjes over meisjes in de disco slaan aan in De Bolder. De Nederlandstalige nummers misschien nog wel het meest.

Word verliefd op een plaatje uit de jaren zestig

De nieuwe band van Dave Von Raven (The Madd) en Arjan Spies (Mark & The Spies) landt ergens tussen het geluid van hun vorige bandjes. De vrolijke sixtiesliedjes over meisjes in de disco slaan aan in De Bolder. De Nederlandstalige nummers misschien nog wel het meest.

CONCERT
The Kik, Into The Great Wide Open, De Bolder,  donderdag 1 september 2011

MUZIEK
The Kik is de nieuwe band van Dave von Raven, oud-voorman van retro-beatband The Madd. Dave is zelf een van de presentatoren van het festival. Met wat nieuwe bandleden en een fris repertoire is het aan hen om De Bolder te openen op de donderdagavond. Muzikaal is de band op dezelfde leest geschoeid als de illustere voorganger The Madd: sixties beatmuziek, maar dan nog wat Beatlesquer, psychedelischer en af en toe met een nieuwerwets garage-sausje. Twee nummers in de set zijn in het Nederlands, oftewel in het Rrrrrrotterdams. 

PLUS
De week wordt nabesproken; de kinderen, de houten haringen en de artiesten die ook op de veerboot zaten. En dan is ook in De Bolder festival Into The Great Wide Open, oftewel #GWO11, begonnen. De set opent met het clublied van van voetbalclub Willem II. “Ja, we hebben nu twee Brabanders in de band. Kunnen ze ook niets aan doen, maar het leek ze leuk om met dat clublied te beginnen. Nou, prima. Doen we dat toch,” verklaart Von Raven.

The Kik is een bruiloftsband, maar dan te goed. Netjes in pak, met grappen tussendoor, souplesse, ze spelen enorm strak en zijn op elkaar ingespeeld. It’s Gonna be Alright is een sterke opener van de set. Vinylsingle My Eyes are Still Dry en B-kant Here's Hoping krijgen de eerste mensen aan het dansen. Een snaar knapt, een gitaar valt uit elkaar, de tamboerijn ligt in stukken, maar Dave Von Raven en aangever/gitarist Arjan Spies (voorheen Mark & The Spies) lullen de set wel aan elkaar. Zelfs de slechtste anekdotes zijn grappig bij deze lamballen.

Halverwege de set kan getwist worden op het uptempo Fortune Teller en de huidige iTunes-single, het licht-psychedelische If I Let You Go. “Leuk he, muziek. Je zal maar postzegelverzamelaar zijn,” laat die Von Raven maar lullen.  Met twee Nederlandstalige liedjes laat de band zien ook aan de PVV-norm te kunnen voldoen. Het geinige Verliefd op een Plaatje is een hit. Na een ouverture is het mooi geweest en wenst The Kik iedereen een goedenavond.

MIN
Falende instrumenten lijken bij de band te horen en de stiltes lossen ze prima op. Een aantal mindere liedjes, waaronder het wel erg dunne Mail to Deliver, zijn niet weg te grappen. De setlist is nog niet voldoende voor een heel album en kent nog iets te veel mindere knallers om de snelheid er in te houden. Zonder de grappen en grollen van Spies en Von Raven is het dan ineens wel dat gezapige bruiloftsbandje. 

CONCLUSIE
“Onze teksten gaan werkelijk nergens over. Over meisjes in de bar of de disco. Ben je daar nou dertig voor geworden?” Dave zal de eerste zijn om The Kik te relativeren. Maar dat is nergens voor nodig, dit is een leuke aanwinst voor het festival- en zalencircuit. Het heeft minder pretenties dan The Madd, maar mist ook nog een paar hitjes. Arjan Spies is een welkome tweede zanger en bij single My Eyes Are Still Dry ontstaat er echt even wat Lennon/McCartney-magie tussen de twee. Voorjaar 2012? Kom maar door met die plaat. Liefst nog met drie extra topliedjes en misschien wel in het Nederlands, want dat blijkt te werken als een tiet.

CIJFER:
7-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12