Roald van Oosten (Caesar, Ghost Trucker) maakt soundtrack ‘Dagen van Gras’ Roald van Oosten (Caesar, Ghost Trucker) maakt soundtrack ‘Dagen van Gras’

Avonden in Tolhuistuin en plannen voor nieuw popalbum

, Erik Zwennes

Roald van Oosten (Caesar, Ghost Trucker) maakt soundtrack ‘Dagen van Gras’

Avonden in Tolhuistuin en plannen voor nieuw popalbum

Erik Zwennes ,

Roald van Oosten, voormalig voorman van Caesar en bandleider van Ghost Trucker, heeft de soundtrack gemaakt bij de verfilming van het boek Dagen van Gras van Phillip Huff. De film van regisseur Tomas Kaan beleeft op 25 september de première op het Nederlands Film Festival.

Avonden in Tolhuistuin en plannen voor nieuw popalbum

Roald van Oosten, voormalig voorman van Caesar en bandleider van Ghost Trucker, heeft de soundtrack gemaakt bij de verfilming van het boek Dagen van Gras van Phillip Huff. De film van regisseur Tomas Kaan beleeft op 25 september de première op het Nederlands Film Festival. Daarna zal deze op tv komen.

“Ik was met mijn zoontje in de speeltuin waar ik de regisseur met zijn kleine tegen kwam. Ja, zo gek kan het gaan,” lacht Van Oosten. “Hij vertelde over zijn film, ik over mijn filmmuziek en een samenwerking was geboren. Ik werd een soort 'music supervisor' en heb score muziek geschreven, maar ook in overleg met Tomas bestaande nummers geselecteerd. Denk aan psychedelica van Pink Floyd en ook wat Crosby, Stills, Nash and Young. Daarnaast heb ik met Marit (de Loos, ex-drummer van Caesar, red.) een nummer gemaakt dat in de film door een jonge band wordt geschreven en gespeeld. We hebben het opgenomen bij Henk Jonkers, die weer de eerste Caesar demo’s opnam, en zo is de cirkel weer rond.” Beluister het themanummer The Gunsong nu.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12