Paceshifters neemt plaat op met 'fifth Ramone' Ed Stasium Paceshifters neemt plaat op met 'fifth Ramone' Ed Stasium

Overijsselse rockband 20 dagen in Colorado voor de opnames met de legendarische producer

, Christiaan Walraven

Paceshifters neemt plaat op met 'fifth Ramone' Ed Stasium

Overijsselse rockband 20 dagen in Colorado voor de opnames met de legendarische producer

Christiaan Walraven ,

De Overijsselse rockband Paceshifters reist in Oktober af naar de Amerikaanse staat Colorado om de opvolger van hun debuutplaat One For The Road op te nemen. Dit doen ze samen met de legendarische producer Ed Stasium. Stasium werd eind jaren '70 bekend als producer van Road To Ruin van The Ramones en produceerde later onder andere Talking Heads, Living Colour, Motörhead en veel ander werk van The Ramones.

Overijsselse rockband 20 dagen in Colorado voor de opnames met de legendarische producer

De Overijsselse rockband Paceshifters reist in oktober af naar de Amerikaanse staat Colorado om de opvolger van hun debuutplaat One For The Road op te nemen. Dit doen ze samen met de legendarische producer Ed Stasium. Stasium werd eind jaren '70 bekend als producer van Road To Ruin van The Ramones en produceerde later onder andere albums van Talking Heads, Living Colour, Motörhead en veel ander werk van The Ramones. Hierdoor werd hij ook wel 'the fifth Ramone' genoemd.

"We hadden voor onszelf een lijstje gemaakt met producers waar we graag mee zouden werken op de nieuwe plaat", vertelt zanger/bassist Paul Dokman. "Toen hebben we het gewoon geprobeerd; onze plaat en een mailtje gestuurd met wie we zijn. We zouden later wel zien of het betaalbaar was. Ed Stasium vroeg naar nieuwe demo's en toen hij die had gehoord was hij gelijk enthousiast. We hebben via Skype wat contact gehad over hoe, wat, waar en wanneer, maar dat liep heel soepel. We zijn nog nooit in de VS geweest en nu gaan we ineens op 2 oktober naar Colorado om voor 20 dagen de studio in te gaan met Ed Stasium!"

Ook naast dit nieuws gaat het erg goed met Paceshifters. De band was twee jaar geleden al te horen op de eerste Hollandse Nieuwe compilatie en sindsdien waren er veel hoogtepunten. Zo vertelt Paul Dokman over het voorprogramma van Therapy? in uiterkochte Melkweg en Effenaar, maar bovenal staat de volle tent op Zwarte Cross 2010 hem nog goed bij. Het meeste materiaal voor de nieuwe plaat is al geschreven. Dokman: "Het nieuwe materiaal is wat steviger dan wat er op One For The Road stond. Het is een stuk minder snel en de punk is er een beetje uit. We zullen nog wel wat dingen veranderen, maar de meeste nummers zijn klaar."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12