Nobody Beats The Drum presenteert nieuwe album op ADE Nobody Beats The Drum presenteert nieuwe album op ADE

Currents langverwachte opvolger van debuut Beats Work

, Jochem Boom

Nobody Beats The Drum presenteert nieuwe album op ADE

Currents langverwachte opvolger van debuut Beats Work

Jochem Boom ,

Nobody Beats The Drum presenteert op 21 oktober het tweede album Currents, de opvolger van het in 2008 uitgebrachte Beats Work, op het Amsterdam Dance Event. De presentatie is de aftrap van een nieuwe clubtour. Currents komt uit bij Basserk Records.

Currents langverwachte opvolger van debuut Beats Work

Nobody Beats The Drum presenteert op 21 oktober het tweede album Currents, de opvolger van het in 2008 uitgebrachte Beats Work, in Studio K op Amsterdam Dance Event. De presentatie is de aftrap van een nieuwe clubtour. Currents komt uit bij Basserk Records.

Het nieuwe album werd in twee maanden opgenomen. Toetsenist Jori Collignon: "We kwamen allemaal terug van vakantie en barstte van de inspiratie. De remixplaat (Die begin dit jaar uitkwam, red.) was een echte beukplaat en het was een verademing om met nieuwe muziek aan de gang te gaan. We wilden veel breder en dieper gaan met het nieuwe album. We zaten vol inspiratie en het werken eraan verliep echt in een roes. Met dit album op zak hoeven we niet alleen maar te beuken. We kunnen nu ook best shows doen van twee uur en die dan rustig opbouwen."

Ook de liveshow is volledig herzien. Vj Rogier van der Zwaag heeft nu een gigantische installatie tot zijn beschikking met maarliefst negen schermen daarin verwerkt. "Het is heel makkelijk om te zeggen, het is alleen groter, dus beter. Maar dat ís vaak ook gewoon indrukwekkender", zegt Collignon stellig. "Je probeert een totaalsfeer te creeëren en zo'n grote installatie zorgt daarvoor. Maar we gaan verder dan alleen groter. Rogier (vj) is nieuwe beelden aan het maken en we willen de  beelden ook synchroon laten lopen met de beats."

Gaandeweg kwam bij de vergelijking met wetenschapper Nicola Tesla op. "We zagen in die tijd een aantal documentaires en een film over deze wetenschapper en zagen wel raakvlakken tussen zijn werkwijze en de onze", aldus Collignon. "Kijk maar naar de fantasie die alle kanten op schiet en naar het hoge knutselgehalte van apparaten als de Earthquake machine. En het mechanische van zijn uitvindingen komt ook terug in onze werkwijze. Bij ons is niet alles digitaal, er komt ook veel uit analoge synths."

Nobody Beats The Drum presenteert op 21 oktober het tweede album Currents in Studio K op Amsterdam Dance Event.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12