Nieuw tweedaags metalfestival in Eersel Nieuw tweedaags metalfestival in Eersel

Forces of Metal springt in gat Nederlands metallandschap met headliner Manowar

, Timo Pisart

Nieuw tweedaags metalfestival in Eersel

Forces of Metal springt in gat Nederlands metallandschap met headliner Manowar

Timo Pisart ,

Op 8 en 9 juni zal de eerste editie van Forces of Metal plaatsvinden. Het tweedaags metalfestival wordt gehouden op het E3-strand in Eersel. vlakbij Eindhoven. Na het verdwijnen van Fields of Rock en Waldrock ontstond er een gat in het Nederlandse metalcircuit. Forces of Metal zal een bescheiden eerste editie neerzetten, waar tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers worden verwacht.

Forces of Metal springt in gat Nederlands metallandschap met headliner Manowar

Op 8 en 9 juni zal de eerste editie van Forces of Metal plaatsvinden. Het tweedaags metalfestival wordt gehouden op het E3-strand in Eersel. vlakbij Eindhoven. Na het verdwijnen van Fields of Rock en Waldrock ontstond er een gat in het Nederlandse metalcircuit en weken festivalgangers uit naar Duitsland (Wacken Open Air) en België (Graspop). Forces of Metal zal een meer bescheiden eerste editie neerzetten, waar tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers worden verwacht, aldus initiatiefnemer Patricia Feikes. "We zouden een flater slaan als we het terrein inrichten voor 20.000 man, en er komt maar 10.000. Het terrein zou echter 50.000 man aankunnen, dus als onze kaartverkoop stormloopt kunnen we altijd uitbreiden."

Feikes liep al zo'n twee jaar met het idee toen ze Huib de Vaan leerde kennen in de Tilburgse kroeg Little Devil. "Dat klikte zowel persoonlijk als zakelijk. We begonnen met het idee om Forces of Metal uit te werken, en op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt: met een investeerder en eigen geld zullen we een festival vormgeven, dat vanuit het hart komt." De twee noemen zichzelf liefhebbers, Forces of Metal is het eerste festival dat het duo organiseert.

Op het festival zullen 30 internationale namen optreden en tussen de tien en vijftien Nederlandse bands. Op de site van het festival zal een oproep aan bands van eigen bodem verschijnen om demo's in te sturen. Uiteindelijk zullen na een selectieprocedure tussen de tien en vijftien van deze bands op het festival spelen in een speciale Dutch Metal Tent. Daarnaast moeten er een speciaal voor het festival gemaakt hoofdpodium en grote tent op het E3-strand verschijnen. Naast het terrein wordt de mogelijkheid geboden om te kamperen, de camping zal al 7 juni open gaan.

De internationale namen zijn al zo goed als rond. Als een van de twee headliners wist Forces of Metal Manowar te strikken. Feikes: "Gisteren hebben we de afspraken beklonken in Amsterdam." Naar aanleiding van een mailwisseling tussen festival en band zijn de organisatoren enkele weken terug naar België afgereisd. "Bassist Joey DeMaio zit al dertig jaar in het vak, en wilde ons in de ogen kijken om te kijken of het persoonlijk klikte. In een vijf uur durend gesprek hebben we allerlei zaken besproken, op grond waarvan Manowar heeft besloten om een van de headliners te zijn. Joey vindt Forces of Metal zo tof, dat hij zijn hulp wil verlenen. Als we technische vragen hebben is hij bereid om bij te springen."

De kaarten gaan in oktober in de voorverkoop. Dagkaarten kosten €65,-, een All-Inn Camping-kaart kost €99,-.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12