Lekker kliederen bij het Kinderkunstatelier Lekker kliederen bij het Kinderkunstatelier

Zelfs baby’s mogen zich uitleven in het Baby Lab

, Tekst: Anne-Marie Böing, Foto's: Oscar Anjewierden

Lekker kliederen bij het Kinderkunstatelier

Zelfs baby’s mogen zich uitleven in het Baby Lab

Tekst: Anne-Marie Böing, Foto's: Oscar Anjewierden ,

Dat ITGWO bij uitstek een festival voor hele families is, hadden we al geconcludeerd. Zo is er tegenover De Bolder het Kinderkunstatelier, waar jeugdige bezoekers van alle leeftijden helemaal los kunnen en, in echte festivalgeest, daarbij ook de kleren lekker kunnen besmeuren.

Zelfs baby’s mogen zich uitleven in het Baby Lab

Dat ITGWO bij uitstek een festival voor hele families is, hadden we al geconcludeerd. Zo is er tegenover De Bolder het Kinderkunstatelier, waar jeugdige bezoekers van alle leeftijden helemaal los kunnen gaan en, in echte festivalgeest, daarbij ook de kleren lekker kunnen besmeuren.

Een beetje mysterie hangt er ook in dit zonovergoten buitenatelier: er worden schatkaarten gemaakt en stiekeme liefdesbriefjes gepost, die je als campingganger zomaar voor je tent kan vinden. De schatkaarten leiden tot een gepimpte schat verstopt ergens op het strand. Ook loopt een spoor van donkere spinachtige kleiwezentjes langs een tent, zogenaamde Spinsels.

Je baby meegenomen? Die kan losgelaten worden in het Baby Lab, waar het op de grond mag experimenteren met verf, gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals maizena, Agar-Agar pudding en rode koolsap. Met de handjes spatten, het overal opsmeren, erdoor heen kruipen, niks is te gek. ‘Moeders vragen soms bezorgd of de verf er wel uit gaat in de was,’ vertelt kunstenares Sanne Groen, ‘maar ik weet het zelf eigenlijk niet helemaal zeker… ’

Voor alle creatievelingen die nu spijtig verzuchten dat ze geen kind meer zijn, op zaterdagavond is er op het Sportveld een 18+ Atelier, vanaf 20.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12