Lefties Soul Connection van Excelsior naar Top Notch Lefties Soul Connection van Excelsior naar Top Notch

Nieuw album One Punch Pete uit op 11-11-11

, Erik Zwennes

Lefties Soul Connection van Excelsior naar Top Notch

Nieuw album One Punch Pete uit op 11-11-11

Erik Zwennes ,

Op 11 november 2011 verschijnt het derde album van de rauwe soulfunkers van Lefties Soul Connection. One Punch Pete, zoals de plaat is gedoopt, verschijnt bij Top Notch.

Nieuw album One Punch Pete uit op 11-11-11

Op 11 november 2011 verschijnt het derde album van de rauwe soulfunkers van Lefties Soul Connection. One Punch Pete, zoals de plaat is gedoopt, verschijnt bij Top Notch.

Ruim anderhalf jaar geleden dacht toetsenist Alvin Bartels de nieuwe plaat nog voor de zomer van 2010 uit te kunnen brengen. “Dat was een beetje overmoedig, moeten we nu concluderen. We hadden natuurlijk al een aantal vinylsingles uitgebracht en er stonden nog opnames gepland. Maar uiteindelijk zijn we toch langer bezig geweest. Eind 2010 hebben we One Punch Pete afgerond en begin dit jaar is het gemixt.”

In het gesprek van 2010 ging de band nog uit van een release bij Excelsior Recordings, maar daar is in goed overleg vanaf gezien. “We hebben aangegeven dat we rond zouden gaan kijken, aldus Alvin. “Kees (de Koning, red.) is al sinds ons debuut Hutspot geïnteresseerd. Destijds was Top Notch nog echt een hiphoplabel, een scene waar we al wel tegenaan schurkten. Excelsior leek ons beter om een breder publiek aan te boren en dat heeft ook goed uitgepakt. Nu is Top Notch een veel breder georiënteerd label geworden en lijkt het ons leuk om het avontuur met hen aan te gaan. Kees was nog steeds enthousiast dus leek het ons een interessante keuze.” Kees de Koning vertelt blij te zijn met de nieuwe signing. “Ik ben een groot fan van de Lefties. Ze hebben jaren terug nog op mijn bruiloft gespeeld. Te gek dat het nu rond is gekomen.”

De overstap naar Top Notch betekent niet dat Lefties Soul Connection met rappers aan de slag is gegaan. Overigens sluit Alvin dat voor de toekomst zeker niet uit. Wel staan er gastvocalisten op het derde album. De samenwerking met de Britse soulbelofte Corrina Greyson was al even bekend. Daar zijn de Duitse soulzanger Flo Mega en de Amerikaanse zangeres Michelle David bijgekomen. Overigens is de helft van de plaat nog altijd instrumentaal. David zal ook mee gaan op tour. In december geeft de band een drietal shows en in het voorjaar van 2012 volgt een grotere clubtour.

De albumtitel One Punch Pete ‘slaat’ op de nieuwe bassist Pieter Bakker. Alvin: “Hij kan nogal opscheppen. Onze drummer is bokser, maar Pieter zou hem wel even met één klap neermaaien. Het gevecht is er nog niet van gekomen, maar die albumtitel hadden we binnen.” De plaat zal naar goed Lefties gebruik ook op vinyl uitkomen. Daarnaast staan releases in Japan en andere buitenlanden op stapel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12