Kytopia verhuist voor een dag naar Tivoli Oudegracht Kytopia verhuist voor een dag naar Tivoli Oudegracht

Presentatie van Utrechtse muzikantenbeweging op 1 oktober

, Timo Pisart

Kytopia verhuist voor een dag naar Tivoli Oudegracht

Presentatie van Utrechtse muzikantenbeweging op 1 oktober

Timo Pisart ,

Kytopia bestaat een jaar. Om dat te vieren presenteert het Utrechtse label en muzikantenlaboratorium, dat is gesticht door Colin Benders (Kyteman), op 1 oktober in Tivoli Oudegracht een speciale avond. In de toekomst zal het label de nieuwe platen van Kyteman's Hiphop Orchestra en De Avonden uitbrengen.

Presentatie van Utrechtse muzikantenbeweging op 1 oktober

Kytopia bestaat een jaar. Om dat te vieren presenteert het Utrechtse label en muzikantenlaboratorium, dat is gesticht door Colin Benders (Kyteman), op 1 oktober in Tivoli Oudegracht een speciale avond. Daar spelen niet alleen de getekende Kytopia-acts La Boutique Fantastique en De Avonduren, maar ook artiesten als Arts the Beatdoctor, Pitto, Black Sun Empire, Mike Mago (Boemklatsch) en het Morris Kliphuis Trio, die allen in het Utrechtse pand produceren en musiceren.

"Als je het Colin zou vragen, is Kytopia voornamelijk een beweging", aldus Mike Mago. "Het gaat ons erom zoveel mogelijk talentvolle mensen bij elkaar te brengen, en kruisbestuivingen en creatieve processen te stimuleren. De avond zelf zal een ratjetoe worden met verschillende stijlen en een paar speciale samenwerkingen."

In het eerste jaar heeft Kytopia de albums uitgebracht van Kyteman, La Boutique Fantastique en Kytecrash. Er liggen al releases op de plank van onder andere De Avonduren en Kyteman's Orchestra. Mago: "Omdat we focussen op het proces, nemen we veel tijd om het product neer te zetten. Zo is De Avonduren al vanaf het begin bij Kytopia onder de hoede genomen, maar komt pas begin 2012 uit. Dat is een collectie van eigentijdse sprookjes." Over het nieuwe album van Kyteman's Orchestra kan Mago nog niets loslaten. Wel vertelt hij dat er wordt gekeken of BMKLTSCH Records, waarvan Mago eigenaar is, ook releases kan brengen in samenwerking met Kytopia.

Kytopia zou aanvankelijk in 2012 moeten plaatsmaken voor woningen, maar vooralsnog ziet de toekomst er goed uit, aldus Mago. "Zowel qua subsidie als bouwplannen hoor ik positieve verhalen, maar dat weten we nooit zeker."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12