Kink FM tijdelijk verdwenen van kabel en satelliet Kink FM tijdelijk verdwenen van kabel en satelliet

Fout in communicatie treft radiostation in laatste weken

, Atze de Vrieze

Kink FM tijdelijk verdwenen van kabel en satelliet

Fout in communicatie treft radiostation in laatste weken

Atze de Vrieze ,

Dat de dagen van Kink FM geteld zijn, was al bekend, maar dat de zender nu al van de kabel zou verdwijnen hadden de luisteraars niet verwacht. Niet 1 oktober, maar al per 20 september is Kink FM verdwenen van de satelliet, en dus bij de meeste kabelaanbieders.

Fout in communicatie treft radiostation in laatste weken

Dat de dagen van Kink FM geteld zijn, was al bekend, maar de zender leek vandaag al van de kabel te zijn verdwenen. Via internet was de zender wel nog gewoon te beluisteren. Dat meldde Radio.nl. Getuige een aantal tweets van Kink FM presentator Metha de Vos was het ook intern een verrassing. "En weer een belofte verbroken door een zeker persoon... In mijn agenda valt 1 oktober op een zaterdag en niet op 20 september."

Inmiddels is Kink toch weer overal via de kabel en satelliet te ontvangen. De zender werd door een fout in de communicatie met Canal Digitaal verwijderd van de Astra satelliet. Stefano Colombo van M7 Group SA, eigenaar van Canal Digitaal liet aan DutchMedia weten de opdracht te hebben gekregen om Kink per 1 oktober of "de eerst mogelijke datum" van de satelliet te verwijderen. Dit had waarschijnlijk "de eerst mogelijke datum daarna" moeten zijn.

Eerder vandaag liet Jantien van Tol weten het onterecht te vinden de zwarte piet richting investeringsmaatschappij V-Ventures te schuiven. "Dit is absoluut zeer jammer, en het was ook niet de bedoeling", zegt ze tegen 3VOOR12. "Ik sprak net directeur Guido van Nispen van V-Ventures, en hij was ook not amused. We weten nog niet 100% hoe dit fout heeft kunnen gaan, maar het zit in principe zo: geluid van de kabelaars wordt op twee manieren aangeleverd. Ofwel via de Media Gateway in Hilversum, ofwel via de Astra satelliet. Kabelaars die van de Media Gateway gebruik maken - zoals Ziggo en Caiway - kunnen Kink FM nog wel doorgeven, de anderen - een aantal kleinere, maar ook UPC - niet. We kunnen dit helaas niet terug draaien, omdat op dit moment al een andere zender gebruik maakt van het signaal."

Inmiddels is het dus toch terug gedraaid. Gisteravond werd al duidelijk dat het niet ging om een storing, en dat het probleem pas laat duidelijk werd. Zo stelde de zender gisteravond zelf op Facebook: "We krijgen zojuist door dat wij vanaf middernacht niet meer via de satelliet zijn te ontvangen. Dit heeft ook gevolgen voor onze kabeldistributie; in een aantal gevallen zullen wij vannacht ook van de kabel verdwijnen. Welke kabelnetten het betreft is nog niet geheel duidelijk. Onze excuses voor de onduidelijkheid en de korte notificatie termijn."

V-Ventures besloot eerder per 1 oktober de stekker uit de zender te trekken, precies op de dag dat de zender 16 jaar bestaat. Die beslissing werd eerder deze week bevestigd op de Algemene Ledenvergadering van Veronica, ondanks een protestactie van Kink-aanhangers. De zender zal ten grave gedragen worden met een marathonuitzending van de Kink 1600.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12