Ingetogen Eefje De Visser heeft beet Ingetogen Eefje De Visser heeft beet

Sprookjesachtige sfeer bij bijzondere band in het Vlielandse bos

, Tekst en foto's Christiaan Walraven

Ingetogen Eefje De Visser heeft beet

Sprookjesachtige sfeer bij bijzondere band in het Vlielandse bos

Tekst en foto's Christiaan Walraven ,

Sinds Eefje De Visser in januari haar debuutalbum De Koek uitbracht heeft zij een flinke groeispurt doorgemaakt. Met haar begeleidingsband Most Unpleasant Men heeft zij overal in het land gespeeld en fans gemaakt. Op Into The Great Wide Open zitten bij aanvang bij het bospodium al veel mensen, die speciaal voor de gelegenheid worden getrakteerd op een ingetogen set.

Sprookjesachtige sfeer bij bijzondere band in het Vlielandse bos

Sinds Eefje De Visser in januari haar debuutalbum De Koek uitbracht heeft zij een flinke groeispurt doorgemaakt. Met haar begeleidingsband Most Unpleasant Men heeft zij overal door het land gespeeld en fans gemaakt. Op Into The Great Wide Open zitten bij aanvang bij het bospodium al veel mensen, die speciaal voor de gelegenheid worden getrakteerd op een ingetogen set.

CONCERT
Eefje De Visser, Into The Great Wide Open, Naar Buiten, zondag 4 september 2011

MUZIEK
Lieflijke fluisterliedjes met ingenieuze aankleding waarin de tekst voorop staat

PLUS
De door hiphop geïnspireerde manier van zingen die Eefje kenmerkt sluit perfect aan op de bijzondere muziek. Hierdoor ontstaat een sprookjesachtige sfeer in het bos; met name de percussie en de zelfverzekerde uitstraling van de jonge Utrechtse zangeres vallen hier in op. De begeleidingsband bestaat uit vier van de meest spannende muzikanten van Nederland, de zelf ook werk uitbrengen onder de naam Most Unpleasant Men. Zij voelen de nummers van Eefje perfect aan en kleuren ze op eigen wijze in met gitaar, bas, xylofoon, toetsen, hoorn, trompet en percussie.

MIN
Het publiek zit heerlijk rustig te luisteren, maar zou eigenlijk ook best even wakker geschud mogen worden. Daar is normaal gesproken afsluiter Afdwaalt voor, maar juist die wordt vandaag extra uitgekleed. Het nummer komt nog steeds zeer sterk over, maar had juist op dit moment het begin van een actievere middag kunnen inluiden.

CONCLUSIE
Met deze intieme show gooit Eefje De Visser een lijntje uit en heeft ze gelijk beet. Het optreden is net zo sterk als haar reguliere set. Op een korte dag als deze zondag van Into The Great Wide Open mag er echter best wat eerder met wat pittigers gekomen worden. Het is een klein minnetje op een verder zeer mooi en bijzonder optreden in het bos van Vlieland.

CIJFER:
8-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12