Hollandse Nieuwe-podia reizen deze week naar Popronde Apeldoorn, Maastricht en Deventer Hollandse Nieuwe-podia reizen deze week naar Popronde Apeldoorn, Maastricht en Deventer

Maar liefst tien Hollandse Nieuwe-acts in drie dagen

, Timo Pisart

Hollandse Nieuwe-podia reizen deze week naar Popronde Apeldoorn, Maastricht en Deventer

Maar liefst tien Hollandse Nieuwe-acts in drie dagen

Timo Pisart ,

We zijn al aanbeland in de derde week van de Popronde, de eerste waarin het rondreizende festival drie steden aandoet. Op het speciale 3VOOR12-podium spelen deze week welgeteld tien (!) Hollandse Nieuwe-acts, achtereenvolgens in Apeldoorn, Maastricht en Deventer.

Maar liefst tien Hollandse Nieuwe-acts in drie dagen

We zijn al aanbeland in de derde week van de Popronde, de eerste waarin het rondreizende festival drie steden aandoet. Op het speciale 3VOOR12-podium spelen deze week welgeteld tien (!) Hollandse Nieuwe-acts. In Apeldoorn op donderdag 22 september is er voor de Gigant een gevarieerd programma samengesteld, met rootsrock van Are You A Lion, hoekige rock van Ze Mannschaft, electro van Kill 'em Mister en hiphop met breakbeats van Rät N FrikK. Vrijdag 23 september in Maastricht is De Joie duidelijk gitaargeoriënteerd met Burn the Iris, All Missing Pieces en The Fudge. De week wordt afgesloten op zaterdag 24 september in Deventer, met Sideditch, Are You A Lion en Ze Mannschaft in De Elegast. Door de steden verspreid spelen nog veel meer Hollandse Nieuwe-acts. Kijk hier voor de volledige programma's, alle Popronde-data en meer informatie.Donderdag 22 september:

Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
21.00 uur: Are You A Lion (fraaie rootsrock)
22.15 uur: Ze Mannschaft (stevige, melige en hoekige rock naar Duits model)
00.00 uur: Kill 'em Mister (dampende DIY electro-act, geboren uit een romantische muzikale escapade)
00.45 uur: Rät N FrikK (Haags hiphopduo met breakbeats)
 
Vrijdag 23 september:
De Joie, Achter het Vleeshuis 17, Maastricht
21.00 uur: Burn the Iris (complexe metalcore vol dynamiek en een brute strot)
22.30 uur: All Missing Pieces (jonge Haagse garagerockers)
00.00 uur: The Fudge (Haags/Amsterdamse mix van vuige dansbare electro en rock)
 
Zaterdag 24 september:
De Elegast, Brink 10, Deventer
22.00 uur: Sideditch (sfeervolle softrock met een indierandje)
23.15 uur: Are You A Lion (fraaie rootsrock)
00.30 uur: Ze Mannschaft (stevige, melige en hoekige rock naar Duits model)3VOOR12 en de Popronde:

Ook dit jaar werken 3VOOR12 en de Popronde weer samen, en dat resulteert in maar liefst 27 Hollandse Nieuwe podia in evenveel steden door het hele land. Dit najaar staan in elke aan de Popronde participerende stad meerdere Hollandse Nieuwe-acts op de planken van een centraal gelegen podium. Vrijdag 9 september begon de Popronde in Nijmegen, deze zal nog tot 11 november (Eindhoven) rondreizen door heel Nederland.Over Hollandse Nieuwe:

Onder de naam Hollandse Nieuwe signaleert 3VOOR12 maandelijks vers talent. Elke maand verschijnt op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.
 

Wil jij met je nieuwe nummer ook op de Hollandse Nieuwe sampler? Stuur dan een MP3 of een downloadlink vergezeld van info/bio naar 3VOOR12@gmail.com.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12