Hollandse Nieuwe-podia op Popronde in Amsterdam en Rotterdam Hollandse Nieuwe-podia op Popronde in Amsterdam en Rotterdam

Zes Hollandse Nieuwe-acts in twee dagen

, Timo Pisart

Hollandse Nieuwe-podia op Popronde in Amsterdam en Rotterdam

Zes Hollandse Nieuwe-acts in twee dagen

Timo Pisart ,

Vorige week beet rondreizend festival de Popronde al het spits af in Nijmegen en Zwolle, deze week volgen Rotterdam en Amsterdam met zes Hollandse Nieuwe-acts op het speciale 3VOOR12-podium. The Fudge, Mozes & the Firstborn en traumahelikopter zullen Amsterdam op haar grondvesten doen schudden, in Rotterdam is het een stuk rustiger toeven met Stefany June, Finn Silver en A Polaroid View.

Zes Hollandse Nieuwe-acts in twee dagen

Vorige week beet rondreizend festival de Popronde al het spits af in Nijmegen en Zwolle, deze week volgen Rotterdam en Amsterdam met zes Hollandse Nieuwe-acts op het speciale 3VOOR12-podium. In Amsterdam op donderdag 15 september zullen The Fudge, Mozes & the Firstborn en traumahelikopter Pacific Parc op haar grondvesten doen schudden, op vrijdag 16 september in Rotterdam is het een stuk rustiger toeven in het Centrum Beeldende Kunst, met Stefany June, Finn Silver en A Polaroid View. Door de steden verspreid spelen nog veel meer Hollandse Nieuwe-acts. Kijk hier voor de volledige programma's, alle Popronde-data en meer informatie.

Donderdag 15 september:
Pacific Parc, Polonceaukade 23, Amsterdam
20.30 uur: The Fudge (Haags/Amsterdamse mix van vuige dansbare electro en rock)
23.30 uur: Mozes & the Firstborn (garagerock uit Eindhoven)
00.30 uur: traumahelikopter (nóg vuigere garagerock met goed gevoel voor melodieën)

Vrijdag 16 september:
Centrum Beeldende Kunst, Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam
20.15 uur: Stefany June (Oud-Hollandse Nieuwe van de Maand, frisse electropop die al wordt gedraaid door 3FM)
21.30 uur: Finn Silver (jazzpop met broken beats, schopte het tot single van de week in Japan)
22.45 uur: A Polaroid View (Amsterdamse indiepop)

3VOOR12 en de Popronde:
Ook dit jaar werken 3VOOR12 en de Popronde weer samen, en dat resulteert in maar liefst 27 Hollandse Nieuwe podia in evenveel steden door het hele land. Dit najaar staan in elke aan de Popronde participerende stad meerdere Hollandse Nieuwe-acts op de planken van een centraal gelegen podium. Vrijdag 9 september begon de Popronde in Nijmegen, deze zal nog tot 11 november (Eindhoven) rondreizen door heel Nederland.

Over Hollandse Nieuwe:
Onder de naam Hollandse Nieuwe signaleert 3VOOR12 maandelijks vers talent. Elke maand verschijnt op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.
 
Wil jij met je nieuwe nummer ook op de Hollandse Nieuwe sampler? Stuur dan een MP3 of een downloadlink vergezeld van info/bio naar 3VOOR12@gmail.com.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12