Harry Muskee (Cuby + Blizzards) overleden Harry Muskee (Cuby + Blizzards) overleden

Goede bekende Johan Derksen maakt overlijden bekend

, Atze de Vrieze

Harry Muskee (Cuby + Blizzards) overleden

Goede bekende Johan Derksen maakt overlijden bekend

Atze de Vrieze ,

Nederpoplegende Harry Muskee (70), frontman van Cuby + Blizzards, is overleden. Dat maakte goede bekende Johan Derksen vanavond bekend in het programma VI Voetbal op RTL7. De band uit het Drentse Grolloo wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse band uit de jaren zestig.

Goede bekende Johan Derksen maakt overlijden bekend

Nederpoplegende Harry Muskee (70), frontman van bluesband Cuby + Blizzards, is overleden. Dat maakte goede bekende Johan Derksen vanavond bekend in het programma VI Voetbal op RTL7. Derksen kende Muskee al lang en was in de jaren negentig zelfs enige tijd manager van zijn band. Boekingskantoor Agents After All bevestigt het overlijden. Muskee leed aan kanker.

De band uit het Drentse Grolloo wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse band uit de jaren zestig. Mainstream hitsucces behaalde de groep nooit, maar Muskee en zijn band bouwde langzaam maar zeker een trouwe aanhang op. Met name 'Desolation' en 'Groeten uit Grolloo' worden gezien als klassieke albums. Ook Herman Brood maakte nog enige tijd deel uit van Cuby + Blizzards, tot hij wegens drugsbezit enige tijd de bak in draaide. Gitarist Eelco Gelling, een van de steunpilaren van de band, verruilde de band voor een andere succesvolle groep: Golden Earring. Na het uiteengaan van de band ging Muskee onder eigen naam werden, maar begin jaren negentig pikt hij de naam weer op.

Journalist Jeroen Wielaert publiceerde in 2003 de biografie van de bluesmuzikant, getiteld De missie - De kruispunten van Harry 'Cuby' Muskee. In 2009 verscheen een laatste album van Cuby + Blizzards, geproduceerd door mede-Drent Daniel Lohues. In juni stond Muskee voor het laatst op het podium, op het festival Groeten Uit Grolloo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12