Eerste liveshows Marius op o.a. Off Centre en ADE Eerste liveshows Marius op o.a. Off Centre en ADE

“Ik probeer een goede balans te vinden tussen dansbaarheid en narratief”

, Christiaan Walraven

Eerste liveshows Marius op o.a. Off Centre en ADE

“Ik probeer een goede balans te vinden tussen dansbaarheid en narratief”

Christiaan Walraven ,

Hollandse Nieuwe Marius brengt 29 september zijn debuut EP Things We Did uit bij Non Records, het label waar ook onder andere Palmbomen en Renkas (Hollandse Nieuwe van de Maand Juli) uitkwamen. 3VOOR12 heeft als voorproefje alvast het titelnummer van de plaat op de afgelopen Hollandse Nieuwe compilatie geplaatst. Zijn eerste drie geboekte liveshows zijn gelijk op Off Centre, Amsterdam Dance Event en in Rotown.

“Ik probeer een goede balans te vinden tussen dansbaarheid en narratief”

Hollandse Nieuwe Marius brengt 29 september zijn debuut EP Things We Did uit bij Non Records, het label waar ook onder andere Palmbomen en Renkas (Hollandse Nieuwe van de Maand juli) uitkwamen. 3VOOR12 heeft als voorproefje alvast het titelnummer van de plaat op de afgelopen Hollandse Nieuwe compilatie geplaatst. Zijn eerste drie geboekte liveshows zijn gelijk op Off Centre, Amsterdam Dance Event en in Rotown.

De jonge producer zat bij de oprichting van Non Records twee jaar geleden al op de eerste rij. Als studievriend van oprichter Bear Damen zag hij de ideeen om visueel werk met muziek te combineren groeien. Ze verhuisden van Arnhem naar Amsterdam en Marius ging aan de slag met de muziek. "Ik had wel muzieklessen gehad op gitaar en bas in mijn jeugd, maar toen ben ik het opnemen en uitbrengen van muziek eigenlijk pas als een serieuze optie gaan zien. Het moest natuurlijk wel monumentaal genoeg zijn om een release te rechtvaardigen."

De EP heeft hij volledig in zijn eentje opgenomen, maar binnen Non Records is wel altijd veel uitwisseling. Zo nam Marius deels op in Berlijn in de studio van Kai Hugo, alias Palmbomen en mixte hij de plaat samen met Bear. "Eigenlijk is Non een grote vriendengroep, echt een hecht team. We wisselen veel ideeën uit."

Op dit moment is Marius druk bezig met de live-uitvoering. Zijn eerste live-show is op 29 september in Rotown en daar moet nog flink wat aan gebeuren. "Ik werk het beste onder druk. Veel acts beginnen met live spelen en nemen dan een plaat op, maar bij mij is het andersom. Ik wil wel de live essentie goed naar voren brengen. Gewoon op de spatiebalk drukken en het liedje laten afspelen is niets voor mij. Ik sta in mijn eentje met synthesizer en basgitaar op het podium."

In de afgelopen jaren heeft Marius veel dj-sets gedaan, waarin hij zijn materiaal uitprobeerde op het publiek. “Ik probeer in mijn muziek een goede balans te vinden tussen dansbaarheid en narratief. Zoals Aphex Twin, Squarepusher en Siriusmo dat ook doen. Zij hebben een verhaal te vertellen. In mijn muziek zit ook zeker een verhaal, maar live moet het meer een dansbare live-act dan een kijk-act worden.  Veel nummers die ik live ga spelen staan dan ook niet op de EP, maar zijn bedoeld voor de live-show. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin om mijn eigen nummers live te gaan spelen.”

Het nummer Things We Did is nu te beluisteren op de 22e Hollandse Nieuwe compilatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12