3VOOR12AWARD genomineerden beoordeeld op het uiterlijk 3VOOR12AWARD genomineerden beoordeeld op het uiterlijk

Remco Oude Alink van ontwerpbureau Thonik deelt de prijs uit voor de mooiste albumhoes

, Christiaan Walraven

3VOOR12AWARD genomineerden beoordeeld op het uiterlijk

Remco Oude Alink van ontwerpbureau Thonik deelt de prijs uit voor de mooiste albumhoes

Christiaan Walraven ,

Morgen is bekend wie de beste Nederlandse plaat van het jaar heeft gemaakt. Maar wat nou als we ze op uiterlijk beoordelen? We vroegen Remco Oude Alink van het Amsterdamse ontwerpbureau Thonik wat hij van de album-art vind.

Remco Oude Alink van ontwerpbureau Thonik deelt de prijs uit voor de mooiste albumhoes

Morgen is bekend wie de beste Nederlandse plaat van het jaar heeft gemaakt. Maar wat nou als we ze op uiterlijk beoordelen? We vroegen Remco Oude Alink van het Amsterdamse ontwerpbureau Thonik wat hij van de album-art vindt. Thonik bestaat achttien jaar en ontwerpt of heeft ontworpen voor onder andere SP, Museum Boijmans van Beuningen, NRC en de Gemeente Amsterdam. Sinds een jaar werken zij ook voor de VPRO. Binnenkort verschijnt werk van Remco Oude Alink ook op 3VOOR12, bij de invoering van onze nieuwe website.

Over de stijl van de VPRO vertelt Oude Alink het volgende: "Het is ene hele uitbundige stijl geworden waarmee we alle kanten op kunnen. Die komt ook terug in het nieuwe uiterlijk van 3VOOR12. Ik ben bezig met een nieuw 3VOOR12-logo en achter de schermen betrokken bij de nieuwe site. Wij werken heel anders dan alle cd-hoesje die hier liggen. Een stuk grafischer en minder illustratief. Wij werken vaak vanuit de typografie."

De favoriete hoes aller tijden van Oude Alink is van JJ Cale - 5. "Die staat bij ons echt als kunstwerkje op de kast. Maar als je naar nieuwe hoezen kijkt ben ik ook erg gecharmeerd van de hoezen die Hotel maakte voor Top Notch de afgelopen jaren. Typhoon - Tussen Licht en Lucht, met die boom en ook Kubus - Buitenwesten met de K van Kubus er op. Dat zijn echt favorieten."

Lees hier onder hoe de albums het er vanaf brachten:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12