Suburban Records opent platenzaak in Haarlem Suburban Records opent platenzaak in Haarlem

“Het wordt een showroom voor acts van Suburban. Onze flagship store.”

, Christiaan Walraven

Suburban Records opent platenzaak in Haarlem

“Het wordt een showroom voor acts van Suburban. Onze flagship store.”

Christiaan Walraven ,

Terwijl overal over de wereld platenzaken sluiten, gaat het Haarlemse platenlabel en distributiebedrijf Suburban Records dwars tegen de trend in. Het label opent in januari 2012 een eigen platenzaak aan het Spaarne in Haarlem. Vice-President Bart Wismans: “We weten dat het een moeilijke business is en zullen dan ook geen ouderwetse retailer worden. Het wordt onze flagship store.”

“Het wordt een showroom voor acts van Suburban. Onze flagship store.”

Terwijl overal ter wereld platenzaken sluiten, gaat het Haarlemse platenlabel en distributiebedrijf Suburban Records dwars tegen de trend in. Het label opent in januari 2012 een eigen platenzaak aan het Spaarne in Haarlem. Vice-President Bart Wismans: “We weten dat het een moeilijke business is en zullen dan ook geen ouderwetse retailer worden. Het wordt onze flagship store.”

Suburban moet binnenkort hun huidige pand aan de Leidsevaart uit en was al op zoek naar een nieuwe locatie. “We vonden kort geleden een monumentaal pand aan het Spaarne, dat ook een winkelbestemming heeft", vertelt Wismans. "We hebben een voorliefde voor fysieke uitgaven en platenzaken en tegelijkertijd waren we bezig met de ontwikkeling van een webshop.” Met de winkel slaat het label dus direct een brug tussen hun kantoor en hun nieuwe webshop.

De winkel zal in eerste instantie twee dagen in de week geopend zijn en alleen platen verkopen van acts die getekent zijn bij Suburban Records, die door Suburban gedistribueerd worden en enkele lokale bands. Daarnaast zullen ze ook merchandise voor deze acts gaan verkopen. Wismans: “Op de dagen dat we open zijn willen we zo veel mogelijk bijzondere evenementen en instores hebben. We willen een plek worden voor de Haarlemse muziekscene en lokale bands kunnen dan ook bij ons aankloppen om hun platen neer te leggen. Het wordt een showroom voor acts van Suburban.”

De winkel en webshop van Suburban zullen tegelijkertijd het daglicht zien in januari 2012.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12