Song van het Jaar: de keuze van Michiel Veenstra Song van het Jaar: de keuze van Michiel Veenstra

"Het is bijzonder hoe verliefd ik kan zijn op een liedje"

, Christiaan Walraven

Song van het Jaar: de keuze van Michiel Veenstra

"Het is bijzonder hoe verliefd ik kan zijn op een liedje"

Christiaan Walraven ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg 3FM dj Michiel Veenstra gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"Het is bijzonder hoe verliefd ik kan zijn op een liedje"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg 3FM dj Michiel Veenstra gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify). Michiel presenteert iedere maandag t/m donderdag het programma MetMichiel en zal samen met Roosmarijn Reijmer en Tomas Delsing de song van het jaar uitzending op 15 december presenteren tussen 19:00 en 24:00 uur. "Bij de O of de P was ik al zo zeker dat ik de beste vijf had, dat ik de rest niet meer hoefde te bekijken."

Morning Parade - Under The Stars
"Ik vond dit toen hij uitkwam zo'n fantastische single, ik kreeg er zo'n bak energie van. Als ik dit liedje draaide in Met Michiel voelde ik echt weer de liefde voor dit vak. Het is geweldig dat ik dit soort liedjes mag draaien en bijzonder hoe verliefd ik kan zijn op een liedje. De nieuwe single, Us & Ourselves, vind ik ook te gek, maar de energie en de melodie van Under The Stars: dit is 'm."

Crystal Fighters - Plage

Beastie Boys - Make Some Noise
"Veel gedraaid in de lente. Er zit een fantastische clip bij en de hele Fight For Your Right revisited eromheen was te gek. De eerste keer dat ik hem hoorde wist nog niet helemaal wat ik er van vond, maar hij ging zo onderhuids. Wat ook meespeelde, en daar moet ik iedere keer met een grote glimlach aan denken als ik dit liedje hoor, is dat mijn dochter van bijna drie als een bad ass hiphopper met de armen staat te zwaaien wanneer ze dit liedje hoort. Ze heeft nog net geen capuchon over haar hoofd, maar ze kijkt er goed boos bij. Ze voelt dat het rauw en stoer is. Een lekkere vage bak herrie."

Gotye/Kimbra - Somebody That I Used To Know
"Deze staat er bij mij ook in vanwege het verrassingseffect, want de vorige Gotye plaat, Learnalilgivinanlovin vond ik helemaal kut. Ik hou niet zo van oude soul die dan nu wordt uitgebracht en net klinkt als vroeger. Had hem dan vroeger uitgebracht! Ik was dus heel erg sceptisch in eerste instantie. Ik hoorde hem voor het allereerst toen Domien hem draaide in de mega top 5. Ik was toen op weg naar Prince en dacht: 'wat heeft hij nu voor raar Eftelingbedje lopen', maar dat was het intro van Gotye. Nog steeds staat hij op één in de mega top 5, af en toe met een kleine onderbreking."

Foster The People - Pumped Up Kicks
"De plaat die wat mij betreft een half jaar lang megahit had mogen zijn. Het hele album is ook te gek."

Beluister nu de speciale Song van het Jaar Spotify playlist. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12