Song van het Jaar: De keuze van Eefje de Visser Song van het Jaar: De keuze van Eefje de Visser

Eefje de Visser: "Muziek moet tot je komen, dan heeft het betekenis."

, Pepijn van Gils

Song van het Jaar: De keuze van Eefje de Visser

Eefje de Visser: "Muziek moet tot je komen, dan heeft het betekenis."

Pepijn van Gils ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Eefje De Visser gisteravond in 3VOOR12RADIO naar haar vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

Eefje de Visser: "Muziek moet tot je komen, dan heeft het betekenis."

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Eefje De Visser gisteravond in 3VOOR12RADIO naar haar vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

Eefje had het er niet bepaald moeilijk mee. "Het viel op zich wel mee, want het overgrote gedeelte kende ik helemaal niet. De dingen die ik dan ken, bleven toen over en daar had ik wel duidelijk mijn favorieten. Maar de volgorde is wel altijd moeilijk."

Zij leert nieuwe muziek doorgaans kennen via haar omgeving. "Mensen komen dan naar mij toe en zeggen dan 'dit vind jij leuk' en dan ga ik luisteren. Soms vind ik het leuk en soms ook niet. Ik ben niet iemand die constant de Luisterpaal afluistert. En als ik dan luister zit er wel eens wat tussen, maar aan heel veel muziek moet je toch een beetje wennen. Of het moet toch op een bepaalde manier tot je komen. Dan heeft het meer betekenis, dan wanneer je gewoon random dingen aan het beluisteren bent."

Feist - How Come You Never Go There
"Ik heb wel het idee dat iedere vrouwelijke singer/songwriter haar als voorbeeld ziet, dat heb ik ook wel een beetje. En ik heb haar nieuwe album Metals, dat ik heel erg goed vind. Ik moest er wel een beetje aan wennen in het begin, want heel veel mensen zeiden dat het een beetje tegenviel. Dat vond ik in het begin ook wel, al ik ben er nu toch helemaal verslingerd aan geraakt. Ik vind haar gewoon heel erg goed en heel uniek. Niet dat je er echt heel erg voor door hoeft te zetten, maar je moet het gewoon even drie keer opzetten. Zo'n album groeit en groeit dan gewoon. Bovendien vind ik dit laatste album veel meer een geheel dan haar vorige twee albums. Heel compleet en af."

Fink - Yesterday Was Hard On All Of Us
"Wie me Fink heeft aangeraden weet ik niet meer. Fink luister ik al heel lang. Hij heeft toen een keer een nummer als 'iTunes single van de week' gehad of iets in die richting. In ieder geval luister ik dat al heel lang. Alhoewel ik het nieuwe album wat minder vind, vind ik dit nummer wel weer een heel mooi liedje, anders zou ik het nooit kiezen natuurlijk. En ik heb ook zijn voorprogramma mogen doen afgelopen maand. Dat was ook supergaaf! Ik vind het heel erg goed wat hij doet."

Roosbeef - Twijfelaar
"Ja, dat vind ik heel mooi en ik vind haar nieuwe album ook heel goed. Er staan gewoon heel veel goeie liedjes op. Haar vorige album was minder mijn smaak. Ik keek in die zin niet echt tegen haar op. Van het nieuwe album vind ik bijna alle liedjes leuk, maar ik zie haar niet echt als voorbeeld. Zij maakt zulke andere muziek, met haar band, hoe de productie is en haar energie is heel anders dan die van mij."

Metronomy - The Look
"Dit vind ik een heel leuk liedje, en een heel leuk bandje. Die plaat kwam via mijn toetsenist, Jelte Heringa bij mij, hij kent altijd heel veel leuke bandjes, dus hij kwam hier ook mee aan. Het is echt een superleuk bandje en dit is ook een van de leukste liedjes, met een hele leuke video erbij."

Lykke Li - I Follow Rivers
"Mijn absolute nummer één dit jaar was Lykke Li, met I Follow Rivers. Ik heb hem gewoon heel veel gedraaid, al weet ik niet meteen waarom. Het is gewoon een heel goed liedje, het is heel simpel, heel goed en het klinkt ook allemaal zo vet met mooie productie en allemaal mooie geluiden allemaal in dit liedje."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12