Song van het Jaar 2011: De keuze van Leo Blokhuis Song van het Jaar 2011: De keuze van Leo Blokhuis

"Tika heeft een vertrouwdheid in zich van iets dat er altijd geweest is"

, Pepijn van Gils

Song van het Jaar 2011: De keuze van Leo Blokhuis

"Tika heeft een vertrouwdheid in zich van iets dat er altijd geweest is"

Pepijn van Gils ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Leo Blokhuis gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"Tika heeft een vertrouwdheid in zich van iets dat er altijd geweest is"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Leo Blokhuis gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

Leo Blokhuis, die gister een gouden plaat voor zijn soundbook Songs Of The Westcoast ontving, had het best moeilijk met de keuze van de Song van het Jaar 2011. "Het is best moeilijk, want het is een heel mooi liedjesjaar. Ik heb veel rustige nummers op de lijst, want die beklijven op de een of andere manier toch meer."

Radical Face - Welcome Home
Welcome Home vindt hij een liedje van ouderwetse klasse. "Dat is echt zo'n liedje waarvan je denkt 'Wat is dit?’ Zelf ken ik die band niet, ik het hele gezelschap niet, maar het is welluidendheid ten top en dat mag beloond!"

Ryan Adams - Lucky Now
"Dit is de beste Ryan Adams plaat sinds jaren. Het komt weer in de buurt van het zijn debuutalbum en Gold. Een wat minder overspannen en minder hysterische Ryan Adams, dat doet mij altijd goed. Hij lijkt zijn muzikale rust weer terug gevonden te hebben. Dus het is eigenlijk een beloning voor het hele album."

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12