Roadburn 2012 heeft meer speciale optredens dan ooit tevoren Roadburn 2012 heeft meer speciale optredens dan ooit tevoren

Kaarten voor editie met o.a. Sleep, The Obsessed, Killing Joke en Ulver op zaterdag 26 november verkrijgbaar

, Christiaan Walraven

Roadburn 2012 heeft meer speciale optredens dan ooit tevoren

Kaarten voor editie met o.a. Sleep, The Obsessed, Killing Joke en Ulver op zaterdag 26 november verkrijgbaar

Christiaan Walraven ,

Komende zaterdag start de voorverkoop van het walhalla der stoner, doom, psychedelica en avantgardistische metal: Roadburn 2012. Programmeur Walter Hoeijmakers vertelt dat 85 procent van het programma inmiddels wel al staat, maar belooft ook dat er her en der smaakmakers zullen worden toegevoegd in de komende weken.

Kaarten voor editie met o.a. Sleep, The Obsessed, Killing Joke en Ulver op zaterdag 26 november verkrijgbaar

Komende zaterdag start de voorverkoop van het walhalla der stoner, doom, psychedelica en avantgardistische metal: Roadburn 2012. Programmeur Walter Hoeijmakers vertelt dat 85 procent van het programma inmiddels wel al staat, maar belooft ook dat er her en der smaakmakers zullen worden toegevoegd in de komende weken. Vorig jaar verkocht het festival in Tilburg in een kwartier uit, maar of dat dit jaar weer gebeurt, durft Hoeijmakers niet te zeggen. “Ik vind het moeilijk in te schatten. Voor hetzelfde geld is het ditmaal makkelijker om aan een kaartje te komen.” Hoe dan ook gaat het druk worden op de voorverkooppunten, want Eurosonic Noorderslag en Black Sabbath gaan ook zaterdag in de verkoop.

De waardering vanuit de bands die op Roadburn spelen heeft Hoeijmakers dit jaar naar eigen zeggen meer gevoeld dan ooit. Dankzij de sterke reputatie heeft hij dit jaar meer speciale optredens dan ooit tevoren op het programma staan. “Artiesten op Roadburn komen terecht in een gespreid bedje, met goede productie, goed geluid en alle mogelijkheden voor aankleding. Hierdoor en ook omdat ze weten dat het publiek er open voor staat, durven ze zich artistiek bloot te geven en iets unieks te doen.”

“Ik ben het meest blij met Sleep. We hebben vier jaar gewerkt om die legende in stonerkringen naar Roadburn te krijgen en nu staan ze er met hun eerste show op het Europese vaste land sinds de reunie. Maar The Obsessed is net zo legendarisch in doom-kringen, Killing Joke is ook een grote band, die nog net binnen de grenzen zit van wat Roadburn doet, Ulver doet een speciale show en J Mascis gaat een eenmalige jamsessie doen met leden van Earthless, daar zijn we ook al sinds 2009 mee bezig. En dan hebben we nog de reunie van de legendarische Nederlandse doom stonerband Celestial Season, die hun album Solar Lovers uit 1995 integraal spelen.”

Door het exclusieve programma en de randvoorwaarden die daaraan verbonden zijn, is de prijs voor een Roadburn met 177,50 niet direct aansprekend voor mensen die niet diep in het genre zitten. Toch is er ook ook gedacht aan instappers binnen de Roadburn wereld. “Als vierde dag hebben we weer de Afterburner.  Daar hebben we onder andere Urfaust staan, een afwijkende blackmetal band die een grote cultfollowing heeft, maar in Nederland nog vrijwel nooit gespeeld heeft. Die dag is bedoeld voor mensen die nog een vierde dag Roadburn willen, maar ook voor mensen die een dagje willen komen proeven wat het festival nu precies is.”

Roadburn 2012 vind plaats van 12 tot 15 april. Tickets gaan zaterdag 26 november in de voorverkoop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12