Pandora's Box playlist deel 31: Zomby

Met o.a. Wiley, Animal Collective, Burial, Daft Punk en Terrorize

Atze de Vrieze ,

"Wat zijn je invloeden?" Het is de stomste vraag die je een artiest kunt stellen. Een soort "wat is je favoriete kleur", maar dan voor volwassenen. Artiesten klagen vaak dat ze steeds dezelfde vragen krijgen, en deze zit er altijd bij. Als het kan, vermijd ik hem dan ook. En toch, toch levert het wel zinnige informatie op. Deze week met Zomby, een toonaangevende en mysterieuze Britse dubstepproducer, die dit weekend op Le Guess Who optreedt.

Met o.a. Wiley, Animal Collective, Burial, Daft Punk en Terrorize

"Wat zijn je invloeden?" Het is de stomste vraag die je een artiest kunt stellen. Een soort "wat is je favoriete kleur", maar dan voor volwassenen. Artiesten klagen vaak dat ze steeds dezelfde vragen krijgen, en deze zit er altijd bij. Als het kan, vermijd ik hem dan ook. En toch, toch levert het wel zinnige informatie op. De invloeden van een muzikant verklaren waarom de drums klinken zoals ze klinken, waarom hij mompelig zingt of de gitaar inruilt voor een synthesizer.

Vandaar: Pandora's Box, Spotify playlist met artiesten of zelfs specifieke platen die in interviews genoemd zijn, gecoverd of gesampled. Een wandeling van een uurtje door de collectie achter een toonaangevende muzikant. Deze week met Zomby, een toonaangevende en mysterieuze Britse dubstepproducer, die dit weekend op Le Guess Who optreedt. Met de toonaangevende grime rapper Wiley, de old school rave van Terrorize, mede dubstep pioniers als Burial en Kode9 en r&b konining Aaliyah.

Beluister de Pandora's Box playlist op Spotify.

Zomby – Witch Hunt
Wiley – Wot Do U Call It?
Animal Collective – Summertime Clothes
Juicy J – A Zip & A Double Cup
Burial – Distant Lights
Terrorize – It's Just a Feeling - Original 12 Mix
Actress – Paint, Straw And Bubbles
Billy Boyo – One Spliff A Day
Philip Glass – Pruit Igoe
Martyn – Hear Me
DJ Paul – Fuckboy
Various Production – Hater
Quietus Khan – Now You Know (feat. Hustler E & Tommy Wright III)
Daft Punk – Technologic
Coldcut – My Telephone
Aaliyah – Rock the Boat
Bizarre Inc – Playing With Knives [Quadrant Mix}
Kode 9 – Kingstown
Mantronix – Bassline
Arvo Pärt – Spiegel im spiegel
Max B – Sexy Love