Namen 3VOOR12 podium op Noorderslag bekend Namen 3VOOR12 podium op Noorderslag bekend

Palio Superspeed Donkey, Lefties Soul Connection, Hospital Bombers, Mr. Polska en soloprojecten van De Jeugd van Tegenwoordig

, Christiaan Walraven

Namen 3VOOR12 podium op Noorderslag bekend

Palio Superspeed Donkey, Lefties Soul Connection, Hospital Bombers, Mr. Polska en soloprojecten van De Jeugd van Tegenwoordig

Christiaan Walraven ,

De sjaals zijn weer uit de kast, dus dat kan alleen maar betekenen dat Noorderslag er aankomt. Op 14 januari staat de Oosterpoort in Groningen opnieuw volledig in het teken van de Nederlandse muziek. 3VOOR12 presenteert hier zoals altijd een eigen zaal met acts om rekening mee te houden in 2012.

Palio Superspeed Donkey, Lefties Soul Connection, Hospital Bombers, Mr. Polska en soloprojecten van De Jeugd van Tegenwoordig

De sjaals zijn weer uit de kast, dus dat kan alleen maar betekenen dat Noorderslag er aankomt. Op 14 januari staat de Oosterpoort in Groningen opnieuw volledig in het teken van de Nederlandse muziek. 3VOOR12 presenteert hier zoals altijd een eigen zaal met acts om rekening mee te houden in 2012. Dit jaar staan de volgende zeven acts op het programma:

Palio Superspeed Donkey
De Amsterdamse band Palio Superspeed Donkey maakt op Britse leest geschoeide garagepop. De band bestaat nog geen jaar, maar gooit nu al hoge ogen met de debuut demo-EP. Ze waren Hollandse Nieuwe van de Maand september, maar hun zanger werd geveld door de ziekte van Pfeiffer en daardoor kunnen ze op dit moment niet spelen. Begin volgend jaar gaan ze er weer helemaal voor en staan ze dus op Noorderslag.

Lefties Soul Connection
Met hun vorige wapenfeit Skimming The Skum sleepte Lefties Soul Connection een nominatie voor de 3VOOR12AWARD in de wacht en op de redactie werd er dan ook met smart uitgekeken naar nieuw werk. Gelukkig is de band niet al te ver van hun succesformule afgedwaald en gooien de mannen uit Amsterdam op One Punch Pete opnieuw de swing recht in het gezicht van de luisteraar.

Hospital Bombers
Het tweede album van de Amsterdamse indieband Hospital Bombers is af en gaat At Budokan heten. De titel verwijst naar het Japanse stadion Nippon Budokan waar veel artiesten hun livealbums opnamen. Bob Dylan bijvoorbeeld, maar ook Cheap Trick, Blur, John Hiatt, Brian Adams, Ozzy Osbourne, Sheryl Crow en Dream Theater. Zanger Jan Schenk: “Terugkijkend is het een plek waar veel grote artiesten uit de jaren ‘60 speelden, net voordat het bergafwaarts met ze ging."

Mr.Polska feat. Nouveau Riche
Hij is Hollandse Nieuwe van de Maand November, de grote winnaar van de State Awards en Pool van het Jaar. Voor Mr. Polska en zijn collectief Nouveau Riche was het een mooie maand. Zijn nieuwe album moet begin volgend jaar uitkomen en op Noorderslag krijgen we misschien wel iets van dit materiaal te horen. Polska: "De sound wordt breder, gladder en persoonlijker dan eerder. Ik zet mijzelf op het album neer als meer dan alleen een Pool."

WiWa & Friends
Met zijn Snoddercrew maakte Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig al de track WaggieWoensdag en vanavond in de uitzending van 3VOOR12RADIO liet hij een snippet horen van een nieuwe track, die Vieze Geile gaat heten. Op Noorderslag neemt hij een paar vrienden mee en treedt hij op als WiWa & Friends.

Le Le
Samen met producer Rimer London en tekenaar Piet Parra vormt Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig het trio Le Le. In 2008 kregen zij al enige faam met hun nummer Skinny Jeans en op de debuutplaat Flage en de daaropvolgende EP stonden nummers in het Frans, Duits, Engels en Nederlands. Binnenkort moet een nieuw album verschijnen, dus wij zijn benieuwd.

Coevorduh
Ook Vjeze Fur kiest zijn eigen pad naast De Jeugd van Tegenwoordig. Samen met Bastiaan Bosma van het dit jaar ter ziele gegane Aux Raus vormt hij Coevorduh. De track Tony Feestneus was alvast een mooie eerste kennismaking en een album zal waarschijnlijk binnenkort verschijnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12