London Calling: Wolf Gang van eenmansproject tot strakke band London Calling: Wolf Gang van eenmansproject tot strakke band

Londenaar voor een show op en neer naar Paradiso

, Atze de Vrieze

London Calling: Wolf Gang van eenmansproject tot strakke band

Londenaar voor een show op en neer naar Paradiso

Atze de Vrieze ,

Wolf Gang - niet Odd Future Wolf Gang Kill Them All, maar de Britse pianopopper Max McElligott - is op weg naar Amsterdam. Hij bevindt zich ergens in een telefoongat in België, maar tussen het wegvallen van het signaal door geeft hij antwoord op alle vragen. Met zijn zomerse popliedjes deed hij heel wat festivals aan. "Nu de zomer voorbij is moeten we onze huid afwerpen en proberen in winterkleed voor de dag te komen"

Londenaar voor een show op en neer naar Paradiso

Wolf Gang - niet Odd Future Wolf Gang Kill Them All, maar de Britse pianopopper Max McElligott - is op weg naar Amsterdam. Hij bevindt zich ergens in een telefoongat in Belgie, maar tussen het wegvallen van het signaal door geeft hij antwoord op alle vragen. Met zijn zomerse popliedjes deed hij heel wat festivals aan. "Nu de zomer voorbij is moeten we onze huid afwerpen en proberen in winterkleed voor de dag te komen", zegt McElligott.

GEINTERVIEWDEN:
Max McElligott van Wolf Gang.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
Vanochtend ben ik om acht uur onder de douche gedoken in Londen. We hebben net een UK tour achter de rug, dit is een one-off optreden. In december komen we terug voor meer Europese optredens. In de zomer hebben we veel festivals gedaan. waaronder Lowlands, ons eerste optreden in Nederland.

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?
Summery, upbeat, bombastic, romantic, en… ik kan zo snel geen vijfde woord vinden dat echt iets toevoegt. Ik denk niet heel erg na over mijn sound, ik schrijf zoals ik schrijf.

WAT IS JULLIE STERKSTE KANT?
Ik ben op het moment heel blij met onze live show. We hebben veel gespeeld van de zomer en zijn daardoor behoorlijk strak geworden. Het album heb ik helemaal in mijn eentje opgenomen, met producer Dave Fridmann. Ik heb de liedjes nooit in hun geheel live gehoord voor de plaat af was. Pas daarna ben ik muzikanten gaan zoeken. Dat was een tijdrovende bedoening. En dan is er ook nog een verschil tussen goed kunnen spelen en een geweldig optreden geven.

WAT IS JULLIE ZWAKKE PLEK?
Op persoonlijk vlak: ik vind het moeilijk om 'nee' te zeggen. Muzikaal gezien weet ik nog niet zo goed wat mijn zwakke plekken zijn. Ik geef toe dat ik ze heb, maar waar precies, dat moet ik nog uitvinden.

WELKE BEROEMDHEID ZOU JE HET LIEFST BIJ JULLIE OPTREDEN VOORAAN ZIEN STAAN?
David Bowie, Mick Jagger, grote artiesten uit de jaren zeventig. Elton John, ik ben gek op zijn vroege werk. Ik luister meer naar muziek uit die tijd dan naar hedendaagse muziek.

THE PIRATE BAY: MAKKELIJK OM JULLIE MUZIEK TE VERSPREIDEN OF DIEFSTAL UIT JULLIE PORTEMONNEE?
Zelf koop ik het liefst muziek, maar piraterij kun je niet tegenhouden. Ik denk wel dat het de luisterervaring minder maakt als mensen zo verschrikkelijk veel muziek tot hun beschikking hebben. Hoewel: door de shuffle functie op de iPod zijn mensen wel veel meer verschillende soorten muziek gaan waarderen.

KOOP JE ZELF NOG CD'S?
Ik koop het meeste via iTunes, maar ook nog wel fysiek. Het zorgt ervoor dat je albums van begin tot eind luistert, dat is een waardevolle ervaring.

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2011?
Het nieuwe M83 album, daar zit een mooie 80s vibe in.

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?
The Rapture, die heb ik gek genoeg nog nooit live gezien.

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
Dat zullen we moeten uitvinden. We hebben goede dingen gehoord over het London Calling festival en over Paradiso, dus we blijven nog wel even hangen na onze show.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12