London Calling: Wise Blood doet striptease met de rug naar het publiek London Calling: Wise Blood doet striptease met de rug naar het publiek

Nodeloos hipstergedoe diep in de nacht

, Atze de Vrieze

London Calling: Wise Blood doet striptease met de rug naar het publiek

Nodeloos hipstergedoe diep in de nacht

Atze de Vrieze ,

De rapper van Wise Blood heeft een bijzondere pil geslikt, die hem dingen laat zien waar wij geen weet van hebben. Een volle, kolkende zaal ziet hij voor zich. Jongens die hun shirt uit trekken en zich met de blote basten tegen elkaar werpen. Meisjes die hun haren los gooien. "You are all amazing", zegt hij. "Each one of you here. Yeah, you, that dude over there. We're the best band you're gonna see and you're an amazing crowd."

Nodeloos hipstergedoe diep in de nacht

Rapper en geestelijk vader Christopher Laufman van Wise Blood heeft een bijzondere pil geslikt, die hem dingen laat zien waar wij geen weet van hebben. Een volle, kolkende zaal ziet hij voor zich. Jongens die hun shirt uit trekken en zich met de blote basten tegen elkaar werpen. Meisjes die hun haren los gooien. "You are all amazing", zegt hij. "Each one of you here. Yeah, you, that dude over there. We're the best band you're gonna see and you're an amazing crowd."

GEZIEN

Wise Blood, London Calling, 11 november, Paradiso Amsterdam, Kleine Zaal

MUZIEK
Wat moeten we hier nu weer van maken? Een soort chillwave dj (al stoeit ie ook met een Bittersweet Symphony sample), een live drummer met een totaal tegengestelde energie en een petje met de klep naar achteren, een rapper met een schreeuwerige oldschool flow en een bloemrijk shirt. En een meisje, of misschien is een griet wel een beter woord. Het eerste nummer doet ze nog niets, maar ze staat wel voor de nodige apparatuur. Misschien komt er zo nog ergens een basgitaar of een sampler tevoorschijn?

PLUS
De producties zijn soms best aardig, enigszins in lijn met hippe US underground acts als Class Actress en Active Child, of het Canadese Crystal Castles. Samplepop met onvaste melodieën en beats die tegelijk loom en fel zijn. Met name het einde van de set is best spannend. Je snapt wel dat Amerikaanse blogs hier de oren voor spitsen.

MIN
Maar de frontman verpest eigenlijk alles met zijn houterige raps, zijn misplaatste attitude, met zijn gespring in het publiek, met zijn loze kretologie: "I'm gonna fuck with you all. Yeah, with all of you!". Alsof hij werkelijk geen idee heeft waarmee hij bezig is. Het meisje heeft inmiddels haar shirt uitgedaan. Er blijken een zwarte sport-bh en twee rolletjes vet onder te zitten. Ook zij belandt even later voor het podium, om er vervolgens minutenlang tegenaan te leunen, alsof ze geen idee heeft hoe ze die horde van 70 centimeter moet nemen. Echt een danseres kun je haar niet noemen, ze wiegt haar heupen, liefst met de rug naar het publiek.

CONCLUSIE

Zinloos hipstergedoe, dit Wise Blood. Iedere vorm van charme die hun muziek heeft, wordt teniet gedaan door een volkomen misplaatste performance. Een poging tot Blitzkrieg op de verkeerde drugs.

CIJFER:
3

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12