London Calling: Hard-Fi maakt ererondje in Paradiso London Calling: Hard-Fi maakt ererondje in Paradiso

Show leunt nog volledig op debuutalbum Stars of the CCTV

, Christiaan Walraven

London Calling: Hard-Fi maakt ererondje in Paradiso

Show leunt nog volledig op debuutalbum Stars of the CCTV

Christiaan Walraven ,

Met het debuutalbum Stars of the CCTV zette Hard-Fi zich in 2005 in een keer op de kaart als grote belofte, maar speelde toen niet op London Calling. In 2007 stonden ze eigenhandig in de grote zaal van de Melkweg, dus alles ging voor de wind; Hard-Fi had London Calling niet nodig. Zo leek het althans, want in 2011 staan ze er toch. Weliswaar als headliner, maar toch. Is er iets misgegaan in de carrière van de band? Of is het een gunst en staan ze volgende keer gewoon weer onder eigen naam in Paradiso?

Show leunt nog volledig op debuutalbum Stars of the CCTV

Met het debuutalbum Stars of the CCTV zette Hard-Fi zich in 2005 in een keer op de kaart als grote belofte. Op de novembereditie van London Calling mochten ze volgens verschillende kampen absoluut niet ontbreken, maar Hard-Fi koos voor de eigen route en speelde kort daarna vier solo shows op Nederlandse podia. In 2007 stonden ze eigenhandig in de grote zaal van de Melkweg, dus alles ging voor de wind; Hard-Fi had London Calling niet nodig. Zo leek het althans, want in 2011 staan ze er toch. Weliswaar als headliner, maar toch. Is er iets misgegaan in de carrière van de band? Of is het een gunst en staan ze volgende keer gewoon weer onder eigen naam in Paradiso?

GEZIEN
Hard-Fi, 12 november 2011, London Calling 2011, Paradiso Amsterdam, Grote Zaal

MUZIEK
Indierock met elektronische invloeden en een vleugje ska

PLUS
De band opent zeer explosief met hun eerste officiële single ooit, Tied Up Too Tight, om daarna met nog een nummer van de debuutplaat een overweldigende start neer te zetten. Daarna wordt de nieuwe, meer elektronische kant van de band aanstipt met twee nummer van de nieuwe plaat Killer Sounds, waaronder de nieuwe single Good For Nothing, waarvan de beat sterk doet denken van Jay Z's 99 Problems. Dan wordt de sterke single Cash Machine van eerste album ingezet en herleeft een deel van het publiek dat vooraan staat bij de band die ze in 2005 zo graag op dit festival hadden willen zien.

MIN
Na de sterke opening met drie tracks van het debuutalbum en de nieuwe single is een groot deel van het kruit al verschoten. Het beste nummer van de tweede plaat, Suburban Knights volgt hier redelijk snel op, maar dan bekruipt toch het gevoel dat we het beste gehad hebben. Het is inmiddels ook half drie 's nachts op een festival dat al acht uur bezig is en de vermoeidheid begint in het publiek te sluipen. De grootste hit die de band gehad heeft, Hard To Beat, komt dan ook nog eens niet volledig uit de verf vanavond en dat is voor veel mensen het sein om naar huis te gaan. De overgebleven fans lijken te wachten op die andere hit: Living For The Weekend.

CONCLUSIE
Die komt als afsluiter van de set, na het titelnummer Stars of the CCTV van de eerste plaat en hiermee stuurt Hard-Fi de fans met een goed gevoel naar huis. De band weet zelf goed wat hun beste nummers zijn en dus wordt de set nog steeds volledig gedragen door de debuutplaat. Er wordt begonnen en geëindigd met twee nummers hiervan. Waarschijnlijk had het uitgebleven optreden op London Calling 2005 er dus vrijwel hetzelfde uitgezien. Prima vermaak, maar in 2011 voelt dit toch meer aan als een ererondje. Hard-Fi heeft een paar mooie jaren gehad, maar de top lag gewoonweg vijf jaar geleden.

CIJFER:
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12