London Calling: Friends wil debuteren met een dubbelalbum London Calling: Friends wil debuteren met een dubbelalbum

Band uit Brooklyn weet waar het gratis eten is

, Atze de Vrieze

London Calling: Friends wil debuteren met een dubbelalbum

Band uit Brooklyn weet waar het gratis eten is

Atze de Vrieze ,

Het Amerikaanse Friends heeft nog niet meer uitgebracht dan een single, het aanstekelijke I'm His Girls, een eigenwijze popsong die het midden houdt tussen CSS en Foster The People, met hints naar 80's new wave/postpunk bands als ESG. Genoeg om London Calling te overtuigen de band speciaal over te vliegen voor een show.

Band uit Brooklyn weet waar het gratis eten is

Het Amerikaanse Friends heeft nog niet meer uitgebracht dan een single, het aanstekelijke I'm His Girls, een eigenwijze popsong die het midden houdt tussen CSS en Foster The People, met hints naar 80's new wave/postpunk bands als ESG. Genoeg om London Calling te overtuigen de band speciaal over te vliegen voor een show. Frontvrouw Samantha Urbani voelt gezonde spanning. "Het is raar om te merken dat er van alles begint te borrelen, terwijl ons leven voor de rest nog precies hetzelfde is."

GEINTERVIEWDE:
Samantha Urbani van Friends.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?

Ik ben vandaag twee keer opgestaan. Ik lag er om zes uur in, en om zeven uur was het ontbijt. Gratis ontbijt, dat mag je niet laten schieten, dus heb ik de wekker gezet. Daarna ben ik weer naar bed gegaan tot een uur of twee. We zijn voor een show overgevlogen uit New York, dus we willen ons niet te veel aanpassen aan de tijd hier. Bovendien gebeuren alle dingen die ik wil meemaken toch middenin de nacht. Gisteren zijn we in Paradiso geweest, ook gratis eten gescoord, en daarna de nacht in. We gingen op zoek naar paddenstoelen, maar die vonden we niet. Wel gratis hasj, bij het hotel, afkomstig van bands die een zakje kopen en achterlaten als ze weg gaan.

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?
Freaky, sexy, mindful, freedom, pop

WAT IS JULLIE STERKSTE KANT?

Ik ben enorm een met mezelf. Ik neem niks te gemakkelijk, maar ik neem dingen al helemaal niet te serieus. Als band is onze sterke kant dat we elkaar echt graag mogen. We hebben plezier op het podium, hopelijk zie je dat ook.

WAT IS JULLIE ZWAKKE PLEK?
Ik denk soms te veel na, een beetje te filosofisch. De realiteit verlies ik wel eens uit het oog. Daardoor kom ik bijvoorbeeld altijd te laat. Als band: we hebben te veel ideeën. We zouden het liefst debuteren met een dubbelalbum. We willen een 80s new wave pop band zijn, maar ook een hiphop act, en een psychedelische 60's groep. We hebben niet echt een keuze gemaakt over hoe we nou precies willen klinken. Ons eerste album is net af, drie dagen geleden hebben we de opnames afgerond.

WELKE BEROEMDHEID ZOU JE HET LIEFST BIJ JULLIE OPTREDEN VOORAAN ZIEN STAAN?

Levend of dood? Mag allebei? Mijn ideale eerste rij: Darby Crash, Left Eye, Klaus Nomi, Nina Hagen en Beyonce. Met haar baby. En Mariah Carey, met haar baby's.

THE PIRATE BAY: MAKKELIJK OM JULLIE MUZIEK TE VERSPREIDEN OF DIEFSTAL UIT JULLIE PORTEMONNEE?

Ik geef eerlijk toe: ik heb heel wat muziek illegaal gedownload. Ik download zelfs slechte kwaliteit van YouTube, als ik er iets unieks vind. Dat zwaar gecomprimeerde geluid vind ik zelfs ergens wel mooi. Ik heb geen geld om het allemaal te kopen. Ik voel me voorlopig nog niet beroofd als iemand mijn muziek downloadt. Misschien verandert dat als ik langer in deze industrie rondloop. Maar als ik genoeg geld verdien om van te kunnen eten, ben ik tevreden. Miljonairs die klagen over downloaden, vind ik pathetisch. Mensen zijn veel te bezitterig over hun muziek.

KOOP JE ZELF NOG CD'S?

Natuurlijk probeer ik muzikanten die ik waardeer wel te supporten. Muziek koop ik het liefst van bands zelf. Ik woon in Brooklyn, waar natuurlijk oneindig veel goede bands langs komen.

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2011?
Een tijdje geleden heb ik via Facebook contact gehad met R Stevie Moore, een bijzondere muzikant. Hij heeft een verzameling liedjes met Ariel Pink op zijn Bandcamp gezet. Niet officieel uitgebracht, maar wel het beste dat ik gehoord heb dit jaar.

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?

Azealia Banks. Ik zag haar net inchecken in hetzelfde hotel. Ik wilde haar aanspreken en zeggen hoe cool ik haar vind, maar ik durfde het niet. Ik heb iets met jonge, vrouwelijke MC's die slim en niet gemaakt zijn. Zij maakt authentieke hiphop.

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?

Niet, denk ik. We zijn hier drie dagen, we gaan alles eruit halen wat erin zit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12