London Calling: Dum Dum Girls houden Paradiso in stoïcijnse greep London Calling: Dum Dum Girls houden Paradiso in stoïcijnse greep

Dee Dee maakt publiek deelgenoot van haar afstand, afscheid en verdriet

, Pepijn van Gils

London Calling: Dum Dum Girls houden Paradiso in stoïcijnse greep

Dee Dee maakt publiek deelgenoot van haar afstand, afscheid en verdriet

Pepijn van Gils ,

The Dum Dum Girls: Vier lange meiden in lederen hot pants met gestileerde pony's en bloedserieuze blikken. Na het vrolijke tiener-georiënteerde debuut, kwam Dee Dee terug met een album vol afscheid, afstand en verdriet. Het vele touren heeft haar en haar man, naar eigen zeggen, afgelopen jaar uit elkaar gedreven. Ook het afscheid van haar moeder, die afgelopen jaar ongeneeslijk ziek werd ligt ten grondslag aan de nieuwe plaat en tour.

Dee Dee maakt publiek deelgenoot van haar afstand, afscheid en verdriet

The Dum Dum Girls: Vier lange meiden in lederen hot pants met gestileerde pony's en bloedserieuze blikken. Na het vrolijke tiener-georiënteerde debuut, kwam Dee Dee terug met een album vol afscheid, afstand en verdriet. Het vele touren heeft haar en haar man, naar eigen zeggen, afgelopen jaar uit elkaar gedreven. Ook het afscheid van haar moeder, die afgelopen jaar ongeneeslijk ziek werd ligt ten grondslag aan de nieuwe plaat en tour.GEZIEN
Dum Dum Girls, 11 November 2011, Paradiso Amsterdam, Grote Zaal


MUZIEK
De band leunt hoofdzakelijk op de First Lady, Dee Dee Penny, geboren als Kristen Gundred, die in eerste instantie op eigen houtje de Dum Dum Girls startte. Nadat zij bij het Sub Pop label in 2009 tekende, ontstond de viermansformatie pas zoals we die nu kennen. Dee Dee schijft de teksten en melodien vanuit haar eigen ervaring. Het debuut I Will Be werd in maart 2010 goed ontvangen en vertolkte op geheel authentieke manier de terugblik op haar tienerjaren. De recente ontwikkelingen in haar privé-leven geven een donkere zweem aan het nieuwe album dat september dit jaar uitkwam.


PLUS
Geen tenenkrommend gepingel en gestamel in een microfoon. Als je van de Dum Dum Girls houd, kom je niet bedrogen uit de strijd. Met een stoïcijnse blik zetten de meiden, die goed op elkaar ingespeeld zijn, een strakke set neer. Ze brengen alle vier vol overtuiging de emoties van hun frontwoman, alsof ze het zelf hebben meegemaakt. Voor fans van het eerste uur is er ook nog licht aan het eind van de tunnel als de cover van The Smiths, There Is a Light That Never Goes Out voorbij komt.

MIN

De donkere set en de afstandelijke performance nodigen niet echt uit tot dansen en applaus, wat voor de volstromende grote zaal best een gemis is. Het is een beetje binnenkomen op een feestje dat net voorbij lijkt en dat is niet dat wat je verwacht aan het begin van de avond.

CONCLUSIE

Voor Dum Dum Dee Dee, die vanavond ziek was, is het hopen op betere tijden, zodat het volgende album weer een wat vrolijker thematiek kent. Desalniettemin staat er voor de echte fan een sterke band met meiden die spelen als robots.

CIJFER:
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12