London Calling: Caged Animals jaagt publiek richting de bar London Calling: Caged Animals jaagt publiek richting de bar

Grote zaal Paradiso verveeld bij project van Soft Black-frontman

, Tekst en Foto's: Christiaan Walraven

London Calling: Caged Animals jaagt publiek richting de bar

Grote zaal Paradiso verveeld bij project van Soft Black-frontman

Tekst en Foto's: Christiaan Walraven ,

Vincent Cacchione speelde eerder in de band Soft Black en startte onlangs het project Caged Animals. Op het podium bestaat de band uit zijn vrouw, zijn zus en zijn beste vriend. Ze spelen voor het eerst in Amsterdam ter promotie van hun plaat Eat Their Own en dat is ook wel nodig, want nog vrijwel niemand in het publiek lijkt de plaat gehoord te hebben.

Grote zaal Paradiso verveeld bij project van Soft Black-frontman

Vincent Cacchione speelde eerder in de band Soft Black en startte onlangs het project Caged Animals. Op het podium bestaat volgens geruchten uit zijn vrouw, zijn zus en zijn beste vrienden. Ze spelen voor het eerst in Amsterdam ter promotie van hun plaat Eat Their Own en dat is ook wel nodig, want nog vrijwel niemand in het publiek lijkt de plaat gehoord te hebben.

GEZIEN
Caged Animals, 12 november 2011, London Calling 2011, Paradiso Amsterdam, Grote Zaal

MUZIEK
Indiepop met een elektronisch tintje

PLUS
Aan het begin van het optreden staat het lekker vol voor het podium en de eerste drie liedjes klinken prima goed. De composities en een het sterke samenspel beloven veel goeds voor de rest van het optreden.

MIN
Na het derde nummer zakt het optreden echter volledig in. De plaat kent simpelweg te veel introverte nummers om op het podium de spanning vast te houden. De confettipistolen doen daar niets aan. Een groot deel van het publiek begeeft zich richting de bar en een ander deel zoekt alvast een mooi plekje in de oude zaal voor Will and the People. 
 
CONCLUSIE
Caged Animals is de enige band op het festival die het voor elkaar krijgt het publiek dat zich vooraan het podium heeft verzameld nagenoeg volledig weg te spelen en een gapend gat te creëren tussen band en publiek. Het gros van de nummers is simpelweg niet spannend genoeg om op dit tijdstip een ruim half uur te blijven boeien. Het is vast heel leuk om met je familie en beste vriend naar Amsterdam te reizen, maar misschien kan Cacchione toch beter terugkeren naar zijn oude band.

CIJFER:
5,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12